joi, 20 martie 2008

Donţu: "Lungu este tătucul mincinoşilor portocalii în Suceava"

Donţu:


Războiul declaraţiilor între vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, şi primarul Ion Lungu continuă. După ce Ion Lungu a declarat că Ovidiu Donţu „exagerează, fabulează şi minte cu neruşinare” atunci când a vorbit despre municipiul reşedinţă de judeţ dispune de cel mai scump sens giratoriu din lume, cel din Burdujeni, care a costat 4 miliarde de lei vechi, de cele mai scumpe autobuze din lume, la 170.000 de euro bucata şi de cel mai scump loc de joacă din lume, cel din Areni, care a costat 2 miliarde de lei vechi, a venit rândul liderul PSD să demonstreze că aceste afirmaţii sunt cât se poate de adevărate.

„Îi voi demonstra domnului Lungu că ceea ce am spus este adevărat. Ba mai mult voi arăta şi că Ion Lungu este tătucul mincinoşilor portocalii din Suceava”, a declarat Ovidiu Donţu.

„Primăria a ignorat alte oferte în afara celei de la IVECO”

Ovidiu Donţu a apreciat faptul că Ion Lungu a recunoscut că autobuzele IVECO achiziţionate de primărie au costat 170.000 de euro bucata, însă a arătat că edilul Sucevei a ignorat alte oferte mai favorabile. Astfel, vicepreşedintele PSD Suceava a spus că Ion Lungu a avut şi o ofertă din partea firmei MAZ, potrivit căreia primăria ar fi putut achiziţiona autobuze cu motoare Mercedes, cu 98 de locuri, la un preţ de doar 96.000 de euro bucata. Cu toate acestea, Donţu susţine că primăria Suceava a întocmit caietul de sarcini în aşa fel încât să fie favorizată oferta IVECO. El susţine că acest lucru este demonstrat de faptul că la întocmirea punctajului în baza căruia urma să fie aleasă oferta câştigătoare au fost stabilite anumite bareme de punctaj care ar fi defavorizat oferta firmei MAZ, respectiv numărul de locuri şi compatibilitatea cu parcul de maşini existent. Nu în ultimul rând, liderul social democrat spune că afirmaţia că Suceava are cele mai scumpe autobuze din lume este susţinută şi de faptul că întreţinerea acestora presupune costuri auxiliare extrem de ridicate. „Nu vorbim numai de cât au costat aceste autobuze. Trebuie să avem în vedere că un autobuz are un consum de 34%, extrem de ridicat în comparaţie cu alte mărci, la care se mai adaugă faptul că piesele de schimb sunt extrem de scumpe. Dar în cele din urmă, se pare că în loc să avem un număr aproape dublu de autobuze, primăria le-a achiziţionat pe acelea care au cel mai mare consum şi la care piesele de schimb sunt cele mai scumpe. Dar poate că domnul Ion Lungu ne consideră proşti”, a declarat Donţu.

Donţu îl acuză pe Lungu de deturnare de fonduri

În acelaşi timp, Ovidiu Donţu la-a acuzat pe primarul Sucevei de deturnare de fonduri. Aceasta după ce edilul Sucevei a afirmat că Donţu a fost cel care a solicitat în Consiliul Local alocarea sumei de un miliard de lei vechi pentru amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii, iar acum afirmă că această investiţie s-a ridicat la două miliarde de lei. „Îl acuz pe domnul Lungu de deturnare de fonduri. Acei bani trebuiau să fie folosiţi pentru refacerea aleilor din parcul de la Universitate. Pentru că în prezent copii au ajuns să se plimbe printre cratere existente în aceste alei”, a spus Ovidiu Donţu. De asemenea, el a spus că deşi Ion Lungu susţine că sens giratoriul din Burdujeni a costat doar 158 milioane de lei vechi, suma este inexactă, în condiţiile în care primarul ar fi trebuit să precizeze şi care au fost costurile impuse de semaforizare, dar şi de alte investiţii adiacente. „Să spunem că nu este atât de importantă suma. Dar vreau să văd un singur sucevean care să spună că era necesar acel sens giratoriu. Oricum, domnul primar ne crede proşti, pentru că el ar trebui să spună cât a reprezentat întreaga investiţie şi nu doar bordurile şi pământul pus în mijloc”, a încheiat Donţu.