joi, 20 martie 2008

Paşaportul a fost sărbătorit la Suceava


Actualitate



ziua pasaportului Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, i-a felicitat miercuri, cu ocazia „Zilei Paşaportului”, pe toţi angajaţii Serviciului Comunitar de Evidenţă şi Eliberare a Paşapoartelor din judeţul Suceava, pentru faptul că în ultimii ani au făcut eforturi ca în judeţ, la Serviciul de Paşapoarte, să se ajungă la performanţa ca un astfel de document să fie eliberat în două ore. Orest Onofrei a explicat că de la preluarea acestui serviciu în subordinea Instituţiei Prefectului, a făcut un aşa-zis „pariu cu paşaportul”, în condiţiile în care la vremea respectivă erau cozi atât la depunerea actelor, dar şi la ridicare şi se aştepta mai multe săptămâni pentru eliberarea unui astfel de document de călătorie. „Nu am reuşit încă să facem un birou unic, dar s-au schimbat fluxurile, s-au făcut modernizări, astfel încât nu mai avem timpi de aşteptare şi nu mai este înghesuială”, a mai spus prefectul. Acesta a subliniat că acum o persoană poate obţine în două ore un paşaport, în regim de urgenţă, prin plata unei taxe suplimentare.

Şeful SCEEP, Dan Hoffman, a spus la rândul său că eforturile conjugate ale celor care lucrează în instituţia pe care o conduce au făcut ca întreaga imagine a Serviciului să se schimbe simţitor în ultimii ani. „Erau zile când salariaţii de aici nu aveau timp nici pentru o cană cu apă. S-a muncit mult şi am găsit şi înţelegere pentru a face în aşa fel încât cetăţenii care au nevoie de paşaport să nu mai stea la cozi şi nici să piardă timpul nejustificat pentru un paşaport”, a mai spus Dan Hoffman.

Miercuri s-au împlinit 96 de ani de la promulgarea legii privind paşapoartele prin Înalt Decret Regal, ziua de 19 martie fiind declarată „Ziua Paşaportului”. La Suceava este pentru al doilea an consecutiv când se serbează Ziua Paşaportului.