joi, 20 martie 2008

Fotbal. Liga a III-a >> Marian Pană: „Trebuie să ne descătuşăm!”


Sport



Pana Marian Pană este optimist înaintea partidei pe care Cetatea Suceava o va disputa vineri, la Bacău, în compania echipei FC Willy, în cadrul etapei a XXII-a.

Tehnicianul grupării de pe Areni crede că formaţia sa a trecut peste înfrângerea suferită în partida cu Ceahlăul II şi spune că în meciul de vineri, sucevenii vor juca pentru toate cele trei puncte puse în joc. „Ne dorim să evoluăm cât mai bine. De fapt, altă variantă nici nu avem. Trebuie să câştigăm!”, a precizat Pană. Întrebat de ce fotbaliştii Cetăţii au jucat în acest retur mai bine în deplasare decât acasă, antrenorul galben-albaştrilor crede că este posibil ca elevii săi să aibă trac în faţa propriilor suporteri. „Nu-mi găsesc nici eu o explicaţie. Trebuie să ne descătuşăm şi să facem spectacol. Am simţit şi eu că planează o tensiune asupra jucătorilor în meciurile de pe Areni. E drept că şi adversarii care vin la Suceava se mobilizează foarte bine”, a adăugat Marian Pană.

După ce în meciurile cu Aerostar Bacău (scor 3-1) şi Ceahlăul II (scor 1-2) a ales să alinieze un sistem mai ofensiv, cu 3 fundaşi, 4 mijlocaşi şi 3 atacanţi, Marian Pană este decis să revină la clasicul 4-4-2, pe care l-a folosit în turul campionatului. „A fost un experiment reuşit doar în partida cu Aerostar. Nu avem un mijlocaş de bandă stângă care să facă atât faza de apărare şi pe cea de atac”, a explicat antrenorul sucevean.

În ceea ce priveşte cele trei goluri încasate de Cetatea în primele patru etape ale returului, în condiţiile în care în tur sucevenii au primit în 17 etape doar patru goluri, şeful băncii tehnice de pe Areni consideră că acest lucru era previzibil încă din perioada de pregătire. „Am observat şi eu o lipsă de concentrare a liniei defensive încă din meciurile de verificare din iarnă”, a fost concluzia lui Marian Pană.

Nici compartimentul ofensiv nu a strălucit în primele etape ale returului. Homneac pare să marcheze mai degrabă la echipa satelit a clubului, iar Caragea nu s-a integrat încă în primul „11”. Marian Pană nu exclude varianta ca, în partida cu Willy, atacantul adus în iarnă de la Poli II Iaşi să nu mai fie titular. „Încerc să nu stabilesc primul unsprezece din timpul săptămânii, pentru a-i ţine pe toţi fotbaliştii conectaţi la jocul pe care îl avem de disputat şi pentru a evita ca unii să nu se simtă consideraţi jaloane la antrenamente”, a adăugat Pană.

Antrenorul sucevenilor spune că resimte absenţa lui Vasilică Dicher, un fotbalist care ţine de minge şi creeazăSchumacher spaţii pentru coechipieri, situaţie care nu se întâmplă în cazul lui Homneac. „Tudor (Homneac – n.n.) este un jucător foarte talentat, dar care trebuie să se implice mai mult. Am avut o discuţie cu el şi i-am spus că ar fi bine pentru el să joace în 70% dintre meciuri, altfel mi-e greu să cred că va prinde un loc de titular în sezonul viitor”, a declarat tehnicianul din Areni.

Trei dintre fotbaliştii formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ, Constantin Schumacher, Narcis Răducan şi Marius Iordache, puşi pe lista de transferuri de gruparea de la poalele Pietricicăi, au fost anunţaţi de conducerea clubului că pot pleca la orice club care oferă în schimbul fiecăruia 1.000 de euro. „Nu cred aşa ceva. Sigur este o strategie a echipei nemţene. Sunt convins că, dacă am încerca să aducem unul dintre aceşti jucători, suma de transfer ar fi mult mai mare”, crede Marian Pană. Principalul Cetăţii a mai adăugat că ar fi interesat de un fotbalist ca Schumcher. ”De ce nu? Este un jucător care ne-ar fi de folos în Liga a II-a, dar nu cred că avem noi banii necesari pentru a-l aduce la Suceava”, a încheiat Marian Pană.