luni, 31 martie 2008

Eleganţă şi decenţă la lansarea candidaţilor PNL Suceava pentru primării

Eveniment



Echipa liberală din Suceava şi-a prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, candidaţii pentru funcţiile de primar din toate cele 114 localităţi ale judeţului, precum şi candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava.

Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei de Cultură Suceava, iar în deschiderea festivităţilor liberalii prezenţi au asistat la un scurt concert al formaţiei Desperado, cea care cântă imnul de campanie al PNL Suceava, „Dacă aş fi primar”.

Lansarea candidaţilor PNL s-a făcut în prezenţa a aproape o mie de liberali din întreg judeţul, alături de care, pe lângă conducerea judeţeană a liberalilor, au fost prezenţi şi vicepreşedintele PNL, ministrul economiei Varujan Vosganian, ministrul muncii, Paul Păcuraru, dar şi preşedinţii organizaţiilor PNL din Neamţ şi Botoşani, Şerban Strătilă, respectiv Liviu Cîmpanu.

Demn de remarcat este faptul că lansarea candidaţilor liberali, precum şi a candidatului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, a avut loc într-o atmosferă elegantă şi decentă, în discursurile liderilor PNL lipsind aproape în totalitate atacurile şi criticile pentru contracandidaţii din celelalte partide politice.

„Este o zi de bucurie pentru noi, liberalii suceveni. Dar, în primul rând, este o zi în care trebuie să fim mândri. Astăzi, în Suceava, liberalii demonstrează că există, şi vor exista în continuare. Nu puţine au fost momentele în care am fost amărâţi, în care ne-am simţit trădaţi, în care am simţit că este cineva care vrea să lupte împotriva noastră. Cu toate acestea, ne-am mobilizat şi reuşim ca la Suceava să lansăm candidaţii de primar în toate localităţile judeţului”, a declarat preşedintele PNL Suceava, Tiberiu Prodan.

Primul partid cu listă completă de candidaţi

Lansarea oficială a candidaţilor de primar a fost făcută de şefii de zonă ai PNL Suceava, fiecare dintre aceştia prezentându-i pe „viitorii primari” din localităţile de care răspund din punct de vedere politic. S-a remarcat faptul că o mare parte dintre candidaţii PNL pentru primăriile din judeţ sunt actuali primari, dar în special viceprimari, alături de care s-au înscris în lupta electorală şi numeroşi oameni de afaceri, profesori etc..

În ceea ce priveşte localităţile urbane ale judeţului, liberalii vor încerca să câştige primăriile cu Angela Zarojanu la Suceava, prezentată ca fiind „cea mai frumoasă floare din buchetul primarilor liberali pe care îi vom avea în luna iunie”, Marius Ursaciuc – Gura Humorului, Gabriel Şerban – Câmpulung Moldovenesc, Constantin Galan – Rădăuţi, Constantin Bîlboacă – Fălticeni, Ioan Moraru – Vatra Dornei, Adrian Popoiu – Siret, Mihai Timigeriu – Solca, Nicolae Chiriac – Broşteni, Nichita Savu – Cajvana, Ion Petraru – Dolhasca, Costel Volanschi – Frasin, Constantin Ciubotaru – Liteni, Aurel Avram – Milişăuţi, Cătălin Mitrea – Salcea şi Silvestru Reuţ – Vicovu de Sus.

Susţinută puternic de liberalii prezenţi în sală, Angela Zarojanu le-a transmis acestora că prezentarea celor 114 candidaţi de primar demonstrează „forţa şi valoarea echipei liberale din judeţul Suceava”. Ea a adăugat că după al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, liberalii vor fi cei care vor sărbători victoria în judeţul Suceava.

„Lansarea candidaţilor arată că suntem o forţă puternică, de nezdruncinat, în ciuda atacurilor din ultima vreme împotriva noastră. Iar forţa noastră vine din unitate, din interiorul nostru, şi vom reuşi să învingem. Pentru că nu este doar o deviză, este crezul nostru liberal”, a mai spus Zarojanu.

Caracterizat ca fiind „un strateg deosebit şi cel care a reuşit cele mai bune scoruri electorale la europarlamentare”, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a subliniat că toţi cei care au fost prezentaţi la evenimentul de sâmbătă nu sunt doar candidaţi, ci „viitori primari”.

„Sunt extrem de mândru că sunt în faţa unor învingători. Sunt convins că pe 1 iunie vom sărbători noi victoria, iar copiii ziua lor. Trăiască PNL şi oamenii de onoare care sunt în el”, le-a transmis Marius Ursaciuc celor prezenţi la lansarea candidaţilor PNL.

Tiberiu Prodan, candidat pentru şefia CJ

După prezentarea candidaţilor de primar, a venit rândul vicepreşedintelui PNL, Varujan Vosganian, să-l prezinte pe candidatul liberalilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, senatorul Tiberiu Prodan.

Evocând, pentru început, istoria de după 1990 a PNL, Vosganian l-a prezentat pe Tiberiu Prodan, ca fiind primul primar liberal din judeţul Suceava, în oraşul Siret. „Are numele a doi împăraţi romani şi este candidatul nostru pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava. Iar el este Tiberiu Aurelian Prodan. Este prietenul meu, şi are şansele cele mai mari pentru a câştiga această funcţie”, a spus Varujan Vosganian.

El a adăugat că obţinerea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava ar însemna pentru Tiberiu Prodan „întregirea carierei politice”, după ce acesta a deţinut funcţiile de consilier, primar, senator, preşedinte al Comisiei de muncă, familie şi solidaritate socială din Senat.

„Şi astăzi noi propunem ca Tiberiu Prodan să-şi întregească această carieră politică cu o puternică dimensiune morală, şi cu o mare dăruire pentru idealurile care ne aduc pe toţi împreună”, a spus Vosganian.

În aplauzele liberalilor suceveni, Tiberiu Prodan le-a transmis acestora că s-a decis să candideze pentru această funcţie deoarece are alături de el 114 de candidaţi valoroşi pentru primăriile din judeţ, precum şi o întreagă echipă liberală la nivelul întregului judeţ.

„Ceea ce trebuie să demonstrăm tuturor este că liberalii din Suceava vor exista şi de acum încolo. Şi vă asigur de un lucru. Eu sunt extrem de tenace. Dacă va fi anul 2008 este foarte bine. Dacă nu va fi 2008, va fi 2012 sau 2016. Dar sigur voi fi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava”, a spus Tiberiu Prodan.

Critici la adresa celor care „au trădat” PNL

La rândul său, vicepreşedintele PNL, Paul Păcuraru, a arătat că liberalii suceveni au demonstrat că încercările unor foşti membri ai acestui partid de a „face praf PNL” nu au fost încununate de succes.

„Eu mă bucur că am fost aici, la Suceava, pentru că am văzut cu ochii mei că acolo unde toată lumea a crezut că unul sau altul din oamenii noştri care au trădat, au făcut praf şi pulbere din noi, am văzut că este o organizaţie puternică, sănătoasă şi impresionant de viguroasă”, a subliniat Păcuraru.

Liderul PNL nu a scăpat prilejul de a-i „înţepa” pe cei care au părăsit PNL, respectiv Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, dar şi „domnul din Suceava căruia nu îi voi da numele”.

„Nu voi înţelege cum oameni care au primit totul pe tavă, care au avut toate onorurile şi toate funcţiile, demnităţile şi ajutoarele, te-au vândut pentru nimic. Te-au vândut pentru un scandalagiu, s-au dus numai pentru că e unul care li se pare lor că e puternic şi trebuie să-l însoţească. Ca să scăpăm de pacostea cu care România s-a pricopsit va trebui să luptăm cu toţii. Şi nu îl voi înţelege pe domnul din Suceava, şi nu îi dau numele, care a fost adunat de pe drumuri, pus în fruntea bucatelor, şi s-a trezit cel mai important om de stat. Şi să-i fie ruşine că la câte a primit, a vrut să rupă şi să distrugă PNL”, a mai spus Păcuraru.

PNL Suceava a trăit „miracolul vindecării”

Vicepreşedintele PNL Suceava, Varujan Vosganian, a subliniat faptul că PNL Suceava, dar şi organizaţiile acestui partid din Neamţ şi Botoşani, au fost cele care au trăit „miracolul vindecării”.

„A fost o rană a unei lovituri pe la spate. Şi aceste răni uneori se vindecă mai greu. Dar astăzi vreau să salut organizaţiile din Suceava, Botoşani şi Neamţ, pentru că au trăit acest miracol al vindecării. Şi îi salut pe toţi oamenii curaţi şi de onoare, care au făcut posibilă această vindecare”, a subliniat Vosganian.

El a arătat că toţi candidaţii liberali au avantajul de a putea merge în faţa electoratului şi de a le transmite acestora că PNL şi-a făcut datoria faţă de România, şi şi-a îndeplinit obiectivele cu care în anul 2004 a câştigat alegerile.

„Vrem să învingem, dar nu oricum, pentru că o campanie este şi un mijloc de educare şi de a arăta ce trebuie făcut cu această ţară. Şi mai ales nu trebuie să învingi oricum. Trebuie să învingi fără să umileşti. Şi eu cred că PNL, prin omenii săi, va învinge atât electoral, dar va învinge şi moral”, a încheiat Varujan Vosganian.