luni, 31 martie 2008

ISU va verifica pensiunile construite în pădure

Măsuri



Prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a anunţat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va verifica toate pensiunile şi locuinţele construite în pădure. Onofrei a spus că scopul acestei acţiuni este de a verifica dacă aceste construcţii sunt autorizate şi dacă nu prezintă risc de declanşare a unor incendii.

„Va fi o comisie, constituită prin ordin al prefectului, care va verifica toate locuinţele, şi în special pensiunile, care sunt localizate în pădure. Pentru că există riscul foarte mare ca de la o pensiune care şi-a ales ca locaţie pădurea, să apară probleme foarte grave din punct de vedere al incendiilor”, a subliniat Orest Onofrei.

Prefectul a spus că în situaţia în care se va constata că pensiunile nu deţin autorizaţii de la ISU Suceava şi nu respectă legislaţia privind prevenirea incendiilor, vor fi sancţionate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Onofrei a mai adăugat că verificările vor viza în special locuinţele şi pensiunile aflate în zone greu accesibile, acolo unde, în situaţia izbucnirii unui incendiu, intervenţia pompierilor ar fi dificilă.

Pe de altă parte, Orest Onofrei a avertizat populaţia să renunţe la arderea vegetaţiei de pe terenurile pe care le au.

„Nu aşa trebuie să se facă curăţirea terenurilor, mai ales a celor din apropierea pădurilor. Pare o soluţie mai uşoară, dar este extrem de periculoasă”, a încheiat prefectul judeţului Suceava.