luni, 31 martie 2008

Mircea Bilouseac, candidatul PNG pentru primăria Dărmăneşti



Modernizarea infrastructurii, crearea de noi locuri de muncă pentru tineri şi atragerea de fonduri europene. Acestea sunt câteva din obiectivele pe care şi le-a stabilit candidatul PNG pentru primăria din Dărmăneşti, Mircea Bilouseac (foto), în situaţia în care va fi ales în funcţia de primar al acestei comune.

Administrator al Direcţiei Administraţia Pieţelor din Suceava, Mircea Bilouseac a declarat că are experienţă necesară pentru a putea ocupa funcţia de primar, postură din care se va preocupa în mod special de dezvoltarea comunei Dărmăneşti.

„Locuiesc în Dărmăneşti, şi văd că această comună este rămasă în urmă, deşi ne despart doar câţiva kilometri de Suceava. În special în infrastructură, sunt sate din Dărmăneşti în care nu s-a făcut nimic în ultimii 18 ani, cum ar fi Călineşti - Vasilache sau Dănila, şi chiar în Dărmăneşti. Trebuie să atragem fonduri, iar lucrările să fie puse în practică. Pentru că la ora asta nu se vede nimic. Un singur asfalt de la Dărmăneşti la Măreţia, este prea puţin în 18 ani”, a precizat Mircea Bilouseac.

El a subliniat că va pune accent pe promovarea de proiecte cu finanţare europeană, în special pentru modernizarea drumurilor şi construirea reţelelor de apă şi canalizare.

Pe de altă parte, el a precizat că susţine atragerea de investitori, Dărmăneşti fiind comuna în care s-ar putea dezvolta afaceri ale unor firme mari, în condiţiile în care se află la câţiva kilometri de municipiul Suceava.

„Acest lucru poate determina apariţia a numeroase locuri de muncă pentru tinerii din Dărmăneşti. Şi sunt convins că investitorii vor căuta comuna Dărmăneşti”, a declarat Mircea Bilouseac.

El a arătat că va susţine dezvoltarea agriculturii şi înfiinţarea unor asociaţii de agricultori care să exploateze terenurile din comună, în condiţiile în care o mare parte dintre acestea nu sunt folosite. De asemenea, Bilouseac a mai precizat că printre obiectivele sale se mai numără şi înfiinţarea unui cămin pentru bătrâni, dar şi promovarea obiceiurilor tradiţionale locale, în special prin popularizarea acestora în rândul elevilor din şcolile din Dărmăneşti.

„Sunt un om de acţiune, care va face ceva pentru comună. Şi sunt omul care vrea multă seriozitate, în special din partea celor care lucrează în primărie, pentru că activitatea lor trebuie să fie pentru oameni. Iar aceştia trebuie să vadă o schimbare în bine a comunei în care locuiesc”, a mai spus Mircea Bilouseac.