luni, 14 aprilie 2008

Cântec, joc şi voie bună la lansarea candidaţilor PD-L

Cântec, joc şi voie bună la lansarea candidaţilor PD-L


Peste 5.000 de democrat-liberali din toată ţara au umplut până la refuz Sala Palatului din Bucureşti pentru a participa la lansarea candidaţilor PD-L pentru alegerile locale din iunie, eveniment care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. Trebuie remarcate din start organizarea ireproşabilă a evenimentului precum şi optimismul debordant al democrat-liberalilor care au afişat maximum de siguranţă în privinţa câştigării alegerilor locale. Beneficiind de serviciile cunoscutului actor Alexandru Repan, care a funcţionat pe post de prezentator, PD-L-iştii au oferit vineri un adevărat spectacol. Dotaţi cu şepci, fulare, steaguri, evident toate portocalii, democrat-liberalii au creat o atmosferă entuziastă. Mulţi dintre participanţi au venit îmbrăcaţi din proprie iniţiativă cu cămăşi sau cravate portocalii. Nu au lipsit baloanele şi crizantemele portocalii care au ornat scena precum şi panourile cu noul slogan al partidului „Facem ce trebuie!”. Reuniunea democrat-liberalilor s-a încheiat cu imnul Europei, Odă Bucuriei, şi cu un foc de artificii.

Delegaţia suceveană a luat faţa

De menţionat că delegaţia suceveană participantă la eveniment a numărat circa 200 de persoane fiind printre cele mai numeroase. Ea a fost dealtfel şi cea mai dinamică manifestându-se zgomotos la fiecare moment important al reuniunii. De organizarea deplasării la Bucureşti s-a ocupat secretarul general adjunct al organizaţiei judeţene a PD-L, Ioan Bălan, care a rezolvat şi locurile în sală pentru suceveni aceştia fiind plasaţi chiar în primele rânduri rezervate iniţial pentru democrat-liberalii din sectorul unu conduşi de primarul Liviu Negoiţă. Printre delegaţii suceveni s-au numărat deputaţii Romică Andreica şi Dumitru Pardău, preşedintele PD-L Suceava, Dan Gabriel Gospodaru, vicepreşedinţii de le judeţ Dan Cadariu, Mircea Rusu, Niculai Barbă, Vasile Ilie, Eugen Uricec, Vasile Andriciuc şi secretarul executiv, Cristina Iordăchel.

Sofia Vicoveanca cu basma portocalie

Pe scenă sub lumina reflectoarelor s-au aflat candidaţii la preşedinţia Consiliilor Judeţene şi la primăriile reşedinţă de judeţ. Printre ei liderul PD-L Suceava şi vicepreşedinte la nivel naţional, senatorul Gheorghe Flutur, candidat la şefia Consiliului Judeţean şi primarul Ion Lungu, candidat la primăria Sucevei, care au stat alături de „greii” PD-L, Emil Boc, Theodor Stolojan, Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde. Discursurile liderilor şi ale candidaţilor au fost presărate cu momente de muzică populară protagonişti fiind interpreţi cunoscuţi din cele opt regiuni ale ţării. Moldova a fost reprezentată de Sofia Vicoveanca ale cărei meloldii au ridicat sala în picioare. De precizat că Vicoveanca a purtat o basma portocalie iar la finalul minirecitalului a fost îmbrăţişată de Gheorghe Flutur.

Flutur: „1 iunie va fi Duminica Orbului vindecat”

În discursul său vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a ţinut să remarce faptul că liderii la vârf ai partidului candidează pentru „primele eurolocale” ceea ce demonstrează, spune el, interesul şi preţuirea pentru aceste alegeri. El a adus aminte că „revoluţia portocalie” a început în 2004 în judeţele Moldovei cu câştigarea „cetăţilor Suceava, Neamţ şi Botoşani” subliniind că acum e nevoie de o a doua revoluţie portocalie în special în mediul rural. „Unde s-au cuibărit PSD-iştii? La Consiliile Judeţene. În culcuşurile lor trebuie să mergem pentru că România este blocată, judeţele sun blocate. Să nu uităm în Moldova PSD şi socialişltii ne-au cântat 18 ani „Oda Sărăciei”. Eu le cer public să ne dea voie să cântăm imnul oficial al Europei „Odă Bucuriei” fiindcă merităm. Se poate constata foarte clar cu stânga nu se poate combate sărăcia şi sunt convins că Moldova din dreapta Prutului va fi de dreapta pentru că e nevoie să fie de dreapta. Polul sărăciei care din păcate este în Moldova este tot marcă PSD”, a declarat Flutur de la tribuna reuniunii. El a explicat că PD-L vizează trei obiective majore la aceste alegeri locale şi anume câştigarea Consiliilor Judeţene pentru debaronizarea României apoi descentralizarea României şi dezvoltarea României. „Şi pentru că alegerile vor avea loc pe 1 iunie vreau să vă spun ceva. Cu 18 ani în urmă pe 20 mai era Duminica Orbulului. Atunci românii l-au ales cu peste 80% pe Ion Iliescu. Să ştiţi că pe 1 iunie 2008 este din nou Duminica Orbului dar duminica orbului vindecat pentru că electoratul român sărbătoreşte majoratul. Dumnezeu să vă ajute mult succes”, şi-a încheiat Flutur discursul.

Lungu: „O manifestare de forţă”

Candidatul PD-L la Primăria Suceava, Ion Lungu, a catalogat reuniunea de la Bucureşti ca „o manifestare de forţă” a PD-L şi este convins că că democrat-liberalii vor câştiga la Suceava preşedinţia Consiliului Judeţean şi municipiul reşedinţă de judeţ. „A fost o manifestare de forţă. S-a dovedit încă o dată că PD-L este un partid de forţă, este cel mai mare partid din România. Ne-am întors acasă mult mai motivaţi, mai responsabili şi evident o să fie o bătălie grea atât la Consiliul Judeţean cât şi la Primăria Suceava dar eu sunt convins că la data de1 iunie Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean vor fi conduse de către portocalii”, a declarat Lungu.

Lista pentru Consiliul Judeţean

La reuniunea de la Sala Palatului au fost lansaţi şi candidaţii suceveni pentru un mandat de consilier judeţean. Pe listă se află Vasile Ilie, Dan Cadariu, Eugen Constantin Uricec, Dan Gabriel Gospodaru, Dan Dascălu, Sorina Barbu, Marfa Timofeiov, Cătălina Culipei, Sabin Adrian Drăgan, Marius Vatavu, Marius Boghian şi Monica Tătaru.