marți, 24 iunie 2008

Au fost aleşi viceprimarii şi în Fălticeni, Gura Humorului şi Siret

Primării



La sfârşitul săptămânii trecute au fost aleşi viceprimarii şi în municipiul Fălticeni şi în oraşele Gura Humorului şi Siret.

În ceea ce priveşte municipiul Fălticeni, după depunerea jurământului de către primarul PD-L Vasile Tofan şi de către cei 19 consilieri locali, alegerile pentru funcţia de viceprimar au dat câştig de cauză liberalilor.

Deşi PNL are doar doi consilieri locali, candidatul acestui partid pentru postul de viceprimar, Gheorghe Aldea, a reuşit să obţină 10 din cele 19 voturi posibile, beneficiind de sprijinul celor 7 consilieri PD-L şi al consilierului PRM. În aceste condiţii, Aldea a reuşit să-l devanseze pe candidatul propus de PSD, Ionel Murariu, care a fost votat doar de către cei 9 consilieri ai acestei formaţiuni politice. De remarcat este faptul că deşi au majoritatea în Consiliul Local Fălticeni, social democraţii nu au reuşit să se impună în faţa alianţei formate din PD-L, PNL şi PRM.

Fără surprize la Gura Humorului şi Siret

Alegerile pentru funcţiile de viceprimar din Gura Humorului şi Siret au fost câştigate categoric de liberali, care reuşesc astfel să deţină întreaga conducere a primăriilor din aceste oraşe.

La Gura Humorului, primarul PNL Marius Ursaciuc va fi ajutat de viceprimarul Alexandru Balău, care a deţinut această funcţie şi în mandatul trecut. Alegerea acestuia ca viceprimar s-a făcut fără emoţii, în condiţiile în care PNL deţine majoritatea în Consiliul Local din Gura Humorului, având 12 din cele 17 mandate. Alexandru Balău a avut câştig de cauză în faţa candidatul propus de PSD, Liviu Grădinaru, care a obţinut doar 3 voturi. Demn de remarcat este faptul că deşi PSD are doar doi consilieri în CL Gura Humorului, Grădinaru a atras de partea lui un vot de la altă formaţiune politică, cel mai probabil de la PD-L, partid cu trei reprezentanţi în deliberativul local.

Conducere liberală şi la primăria din Siret

Liberalii deţin şi întreaga conducere a Primăriei Siret, unde primarul Adrian Popoiu îl va avea ca viceprimar pe colegul său de partid Leonard Cristian Mocrei. Acesta a avut câştig de cauză în faţa candidaţilor propuşi de PD-L şi PSD, fostul primar Vasila Tablan, respectiv fostul viceprimar Dragoş Ungureanu. PNL a reuşit să obţină funcţia de viceprimar cu 8 voturi, din cele 14 posibile, în condiţiile în care de la şedinţa în care au fost organizate alegerile a lipsit un consilier al PD-L. Candidaţii PD-L şi PSD au obţinut 2, respectiv 3 voturi, adică exact numărul consilierilor pe care aceste partide i-a avut prezenţi la alegeri.