marți, 24 iunie 2008

Cel mai mare magazin Baumax, inaugurat astăzi la Suceava

Investiţie austriacă



Cel mai mare magazin Baumax din România va fi inaugurat astăzi, de la ora 7 dimineaţa, în cadrul complexului comercial Suceava Shopping City, aducând pe piaţa suceveană zeci de mii de articole din domeniul construcţiilor, amenajărilor interioare, tehnic şi grădinărit.

Magazinul care se deschide astăzi la Suceava este cel de-al şaselea din reţeaua Baumax România, dar al 129 –lea la nivel internaţional, în acest fel compania austriacă întărindu-şi poziţia de lider al pieţei în domeniul bricolajului şi al materialelor de construcţii, în Europa centrală şi de Sud-Est.

România este a şaptea ţară în care Baumax îşi desfăşoară activitatea, după Austria (68 de magazine), Cehia (23 magazine), Slovacia (12 magazine), Ungaria (15 magazine), Slovenia şi Croaţia (3 magazine), Bulgaria (2 magazine), la noi fiind deschise până acum magazine în Braşov, Sibiu, Cluj, Târgu Mureş şi Craiova.

Baumax va investi jumătate de miliard de euro în România

Directorul de vânzări al Baumax România, Alexander French, a precizat că în data de 8 iulie, la Bacău va fi inaugurat şi al 7-lea magazin Baumax, intenţia companiei fiind ca în România să deschidă în total 44 de magazine, în care să investească o jumătate de miliard de euro.

“Prin introducerea conceptului Do it Yourself şi prin împărţirea gamei de produse în patru mari categorii – Construcţii, Amenajări, Tehnic şi Grădină, răspundem nevoilor şi dorinţelor speciale ale clienţilor. La deschiderea acestui magazin au fost luate în considerare necesităţile regionale, de la alegerea amplasamentului la configurarea sortimentelor şi a preţurilor. Nu venim în întâmpinarea clienţilor doar cu produsele de care au nevoie, ci şi cu sfaturi şi recomandări. Le punem la dispoziţie Ghidul meşterului, un îndrumar cu sfaturi şi recomandări pentru realizarea diverselor proiecte de construcţii şi amenajări, cu “cursuri pentru meşteri” gratuite”, precum şi cu 100 de angajaţi care le stau la dispoziţie, pentru a le oferi soluţii practice şi la cel mai bun preţ, pentru nevoile lor”, a declarat Alexander French.

Garanţia preţului minim şi oferte speciale

Investiţia pentru deschiderea magazinului Baumax la Suceava se ridică la 10 milioane de euro, angajaţii acestuia, în număr de 100, fiind în proporţie de 95 suceveni.

Mai mult, dintre persoanele aflate la conducerea magazinului, 50% sunt tot suceveni.

“Pe o suprafaţă de 11.500 de metri pătraţi, punem la dispoziţia clienţilor peste 20.000 de articole de construcţii şi bricolaj. Cea mai mare suprafaţă, cam 40% din total, este ocupată de materiale de construcţie, urmată ca importanţă de departamentul Tehnic, Amenajări şi Grădină. Pe lângă informaţiile practice pe care le oferim clienţilor, la dispoziţia acestora sunt şi atelierele din cadrul magazinului – precum atelierul de tâmplărie şi cel de croitorie. În plus, trebuie să luăm în considerare şi serviciile pe care le punem la dispoziţie, precum transportul la domiciliu, comenzile speciale şi garanţia celor mai mici preţuri – oferim o reducere de 10% celor care găsesc acelaşi produs în alt magazin, la preţ mai mic decât la noi, dar şi garanţia preţului minim, pe durata întregii săptămâni”, a adăugat directorul magazinului Baumax Suceava, Emil Codreanu.

Odată cu inaugurarea noului magazin, în perioada 24 iunie – 8 iulie, Baumax va oferi clienţilor şi o serie de premii speciale, tuturor celor care fac cumpărături minime de 50 de lei.