marți, 24 iunie 2008

„Bancherul” de la Rădăuţi a eşuat în tentativa de a scăpa din arest

Hotărâre



Rămâne în arest. Recursul înaintat de Radu Cozaciuc faţă de decizia de arestare preventivă luată de Judecătoria Rădăuţi la sfârşitul săptămânii trecute a fost respins de magistraţii Tribunalului Suceava. Tânărul acuzat că a sustras 260.000 de lei din trei bancomate ale Băncii Transilvania îşi va petrece astfel următoarele săptămâni în arestul Poliţiei.

Duba arestului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi-a făcut apariţia la Palatul de Justiţie la câteva minute după ora 9.00. Radu Cozaciuc, de 30 de ani, individul devenit vedetă peste noapte după ce a dat un tun serios chiar la instituţia unde era angajat, a părut destul de relaxat.

Înainte de a coborî din dubă, tânărul a avut grijă să-şi tragă cât mai pe ochi şapca, cu intenţia de a-şi ascunde cât mai mult faţa. A fost dus în sala de judecată şi introdus în boxa destinată arestaţilor sau condamnaţilor. Poliţiştii i-au scos cătuşele, iar cu puţine momente înainte de intrarea completului de judecată, Radu Cozaciuc şi-a scos şapca.

Ochii nu-i trădau nici cea mai mică emoţie sau urmă de regret pentru furtul banilor, iar apărarea a lăsat-o complet în seama avocatului ales pentru a-l reprezenta, Mihai Olinici.

BMW-ul lui Cozaciuc, indisponibilizat de anchetatori

Avocatul le-a cerut judecătorilor să înlocuiască măsura arestării preventive cu interdicţia de a nu părăsi ţara sau localitatea de domiciliu. Olinici a arătat că eliberarea clientului său nu reprezintă un pericol social. În plus, avocatul lui Radu Cozaciuc a precizat că maşina clientului său, un BMW, a fost indisponibilizată deja de anchetatori, iar valoarea acesteia ar putea acoperi o parte a prejudiciului.

„Clientul meu nu a vrut nici un moment să se sustragă urmăririi penale. El a plecat spre Bucureşti pe 15 iunie, pentru rezolvarea unor probleme de sănătate, iar plângerea împotriva sa a fost formulată abia pe 17 iunie. În concluzie, el nu s-a sustras urmării penale nici un moment. După ce a aflat că este căutat a intenţionat să se întoarcă la Rădăuţi, dar nu a mai reuşit, fiind prins la Poiana Braşov. În aceste condiţii, solicit să admiteţi recursul şi să dispuneţi punerea în libertate a clientului meu”, le-a cerut avocatul Olinici judecătorilor de la Tribunalul Suceava.

Argumentele sale nu i-au convins pe magistraţi, care au respins recursul şi au menţinut măsura luată de Judecătoria Rădăuţi vineri după-amiază.

Lupul paznic la oi

Radu Cozaciuc a ajuns în arestul Poliţiei după ce a sustras aproximativ 260.000 de lei din trei ATM-uri ale Băncii Transilvania, acolo unde era angajat şi avea sarcina de a alimenta cu numerar mai multe bancomate din zona Rădăuţi. După ce şi-a dat seama că totul s-a aflat, tânărul a încercat să dispară. El a fost depistat însă la un hotel din Poiana Braşov, unde se cazase cu amanta, o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Ulma.