marți, 24 iunie 2008

Zeci de saci de gunoi adunaţi de angajaţii OMV din jurul benzinăriei

Iniţiativă ecologică



O iniţiativă lăudabilă. Angajaţii benzinăriei OMV au adunat nu mai puţin de 70 de saci de gunoi, cu o capacitate de 240 de litri, curăţând spaţiile verzi din jurul clădirii unde îşi desfăşoară activitatea.

Acţiunea acestora a fost prezentată ieri, în conferinţa de presă, de şeful Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, care a precizat că “Trebuie încurajate astfel de acţiuni, care rezolvă grave probleme de mediu cu care ne confruntăm peste tot în judeţ. Iniţiativa lor ar trebui să fie urmată şi de alte societăţi, care se pot implica astfel în viaţa comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea, îmbunătăţind condiţiile de viaţă şi eliminând aspecte neplăcute, care deranjează pe mulţi, deşi puţini sunt dispuşi să facă ceva cu adevărat”.

Constantin Harasim a precizat faptul că toate locurile în care s-a făcut curat ţin de domeniul public, fiind vorba de zonele verzi de lângă parcarea fostului FAMOS, acolo unde parchează de obicei persoanele care vin la cumpărături în Bazar, zona din spatele benzinăriei, pe marginea străzii Energeticianului (paralelă cu cursul apei Sucevei), precum şi pe un mal al râului, unde erau adunate foarte multe gunoaie, aruncate direct de oameni sau aduse de vânt.

La acţiune au participat toţi angajaţii staţiei OMV, adică aproximativ 30 de persoane.