duminică, 15 iunie 2008

Deputatul Andreica - acuzat de PSD că se foloseşte de o „acreditare de presă” pentru a intra în secţiile de votare de la Vultureşti


ALEGERI 2008




Andreica Romica Deputatul PD-L de Fălticeni, Romică Andreica, a fost reclamat la Biroul Electoral Judeţean Suceava pentru faptul că intră „abuziv” în secţii de votare din judeţ, susţinând că are „acreditare de presă” şi, în plus, face şi aprecieri cu caracter electoral. Reclamaţia a fost depusă de organizaţia judeţeană a PSD, care a anunţat că deputatul democrat-liberal a făcut acest lucru în mai multe secţii de votare.

Potrivit vicepreşedintelui PSD Suceava, Corneliu Popovici, parlamentarul sucevean - Romică Andreica a încălcat legislaţia electorală pentru că a intrat „abuziv” în secţiile de votare din comuna Vultureşti, unde a făcut o serie de „aprecieri cu caracter electoral”. Social-democratul sucevean a spus că Andreica susţine, când intră în secţiile de votare, că deţine „acreditare de presă”.

„Domnul Andreica ar trebui să ştie că în secţiile de votare pot intra doar observatorii acreditaţi, presa şi candidaţii. El nu avea ce căuta acolo şi de aceea nu putem trece cu vederea această încălcare a legii”, a spus Corneliu Popovici.

PSD Suceava a sesizat BEJ Suceava în legătură cu această situaţie. Preşedintele BEJ Suceava, judecătorul Gabriela Raţă, a declarat că sesizarea urmează să fie analizată de membrii biroului.

Pe de altă parte, deputatul PD-L Romică Andreica, a declarat că el a intrat în secţia de votare pentru a oferi de mâncare reprezentanţilor PD-L în secţie şi pentru a-i încuraja. „Nu am făcut şedinţă. Le-am dat de mâncare şi i-am încurajat să reziste până la sfârşit”, a mai spus deputatul Andreica.