duminică, 15 iunie 2008

Sucevenii rescriu istoria handbalului românesc

Naţionala masculină de handball a României a reuşit după o pauză de 14 ani să se califice la Campionatul Mondial ce va avea loc la începutul anului viitor în Croaţia. După ce în primul meci de baraj a cedat cu 31-27 în faţa selecţionatei Muntenegru, la Oradea, elevii antrenorilor Aihan Omer şi Petru Ghervan au reuşit un joc bun şi au învins cu 29-24, câştigându-şi astfel dreptul de a juca la Mondiale.


Handbalul sucevean a avut o contribuţie deosebită la realizarea acestei performanţe, din lotul echipei României făcând parte Mihai Rohozneanu, Ghiţă Irimescu, Florin Ciubotariu, ei fiind coordonaţi de antrenorul secund al formaţiei Petru Ghervan. Începând de la antrenorii pe care cei trei i-au avut la juniori la Liceul cu Program Sportiv şi încheind cu tehnicienii pe care i-au avut la echipele lor de club şi la naţională, toţi merită felicitări pentru că şi-au adus contribuţia la un rezultat de excepţie pentru handbalul românesc.


“Dubla întâlnire cu formaţia Muntenegrului a fost una deosebit de dificilă, formaţia adversă fiind una foarte bună. Din fericire, jucătorii noştri s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să se concentreze şi în momentele mai dificile ale jocurilor. Trebuie să spun că sunt foarte mulţumit de faptul că în selecţionata noastră au evoluat cu success Rohozneanu, Irimescu şi Ciubotariu, handbalişti născuţi şi crescuţi la Suceava.


Performanţa realizată este realmente una deosebită, după 14 ani reuşind să revenim în elita handbalului mondial. A fost o bucurie deosebită după meciul de la Oradea, s-a băut şi o bere este adevărat, dar lucrurile nu au durat prea mult pentru că fiecare jucător a dorit să împartă succesul cu cei dragi. Este tot aşa de adevărat faptul că recompensele handbaliştilor sunt mult mai mici decât cele ale fotbaliştilor, de exemplu şi la acest capitol fiind necesare ceva <îmbunătăţiri>. Va trebui de asemenea să ne pregătim mult mai bine pentru Campionatul Mondial pentru a face o figureă frumoasă la această competiţie” a declarat antrenorul secund al naţionalei de handbal masculin a României, calificată la Mondialele din Croaţia din 2009, Petru Ghervan.