joi, 5 iunie 2008

Prefectul de Suceava cere urgentarea constituirii consiliilor locale

baisanu_stefan.jpg Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat ca va trimite adrese tuturor partidelor care au participat la alegerile locale din 1 iunie, prin care va solicita finalizarea in cat mai scurt timp a rapoartelor financiare, privind veniturile si cheltuielile din campania electorala, si trimiterea acestora Autoritatii electorale permanente.

Baisanu a spus ca fara depunerea acestor rapoarte si, ulterior, publicarea in Monitorul Oficial, nu se poate declansa procedura de constituire a consiliilor locale.
Potrivit lui Baisanu, partidele sunt obligate, in baza OG 66 din 2008, ca in termen de 15 zile de la data desfasurarii alegerilor sa depuna rapoartele financiare, pentru ca in 20 de zile sa se poata constitui consiliile locale.
Prefectul a explicat ca partidele trebuie sa urgenteze raportarile financiare, deoarece fara constituirea noilor consilii, activitatea localitatilor ar putea fi blocata. Baisanu a precizat ca validarea alegerii primarilor si a presedintelui Consiliului Judetean se face tot dupa raportarea financiara, in termen de 20 de zile de la alegeri, in camera de consiliu a judecatoriei de care apartine localitatea, respectiv in fata presedintelui Tribunalului. El a adaugat ca, dupa validarea la Tribunal, presedintele CJ va depune juramantul in fata prefectului.