marți, 29 iulie 2008

Basescu spune ca la Suceava este "o dubla comanda"

Presedintele Traian Basescu a spus ministrilor ca in judetul Suceava exista "o dubla comanda" la coordonarea operatiunilor de limitare a efectelor inundatiilor si a cerut reguli care sa clarifice relatia dintre prefect si seful CJ, ministrul David aratand ca legea stabileste deja clar competentele.

In operatiunile din Suceava sunt implicati atat prefectul judetului, cat si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur (PDL).

Surse ministeriale au relatat agentiei MEDIAFAX ca, in sedinta de marti a Guvernului, presedintele Traian Basescu a cerut elaborarea unei metodologii care sa stabileasca in mod clar relatia de colaborare dintre un prefect si un presedinte de consiliu judetean in caz de necesitate, precum inundatiile. El a aratat ca a sesizat ca in judetul Suceava exista "o dubla comanda", operatiunile fiind coordonate atat de catre prefect, cat si de presedintele CJ.

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, i-a spus presedintelui ca legea in vigoare stabileste deja in mod clar ca, in situatii de criza in care este implicat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, seful comandamentului este prefectul si nu presedintele Consiliului Judetean (CJ), au afirmat sursele.

In briefingul de presa sustinut la finalul sedintei Executivului, ministrul David a aratat ca discutia din Guvern cu presedintele Basescu nu a avut o natura polemica.

"Din contra, datorita faptului ca trebuie sa depasim aceasta etapa care este in continuare una cu grad inalt de risc nu cred ca trebuie sa dam o interpretare politica acestei discutii. Avem un obiectiv clar de a preveni orice pierderi de vieti omenesti, de a pune la adapost populatia. Este singurul obiectiv pe care, de data aceasta, trebuie sa-l vedem in discutia si prezenta presedintelui, nu cred ca ar trebui sa cautam o nuanta politica in acest moment", a spus David.

Guvernul s-a reunit in sedinta, marti dimineata, pentru a decide alocarea fondurilor de urgenta pentru populatia din zonele afectate de inundatii si pentru refacerea infrastructurii.

La inceputul sedintei a participat si presedintele Traian Basescu.