marți, 29 iulie 2008

În judeţul Suceava nu mai sunt localităţi inundate

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că în momentul de faţă, în judeţul Suceava nu mai sunt localităţi sau zone inundate. Băişanu a precizat că echipele de intervenţie au intervenit în toate zonele inundate, atât pentru evacuarea apelor din locuinţe, cât şi pentru acordarea de ajutoare. El a precizat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava lucrează cu 179 de angajaţi în 18 locaţii din judeţ, pentru decolmatarea fântânilor şi evacuarea apei din beciuri şi subsoluri, iar acţiunile de evacuare a apei din localităţi încheindu-se în urmă cu două zile.
Băişanu a precizat că în localităţile afectate de inundaţie se acţionează şi cu efective de poliţişti şi jandarmi, atât pentru menţinerea ordinii publice, cât şi pentru evacuarea nămolului din locuinţe. În acelaşi timp, angajaţii E-on lucrează pentru alimentarea cu energie electrică a localităţilor Rîşca, Demăcuşa, Izvoarele Sucevei, Capul Câmpului, Botoşana Clit şi Măneuţi, Argel şi Falcău.

„Trebuie spus că Direcţia Sanitar Veterinară a început acţiunile de ecarisaj în localităţile afectate de inundaţii, iar Autoritatea de Sănătate Publică a început şi va continua vaccinarea copiilor împotriva hepatitei A şi vaccinarea adulţilor antitetanos. De asemenea, se continuă supravegherea calităţii apei din municipiul Fălticeni”, a precizat Băişanu.



Ajutoare pentru zonele sinistrate



Băişanu a mai arătat că în cursul zilei de ieri, Prefectura a trimis în zonele afectate 11.524 peturi cu apă minerală, 800 bucăţi de pâine, 400 cutii conserve de carne, 400 cutii pate, precum şi carburanţi în şapte localităţi. Pe lângă acestea au mai fost distribuite 61.510 peturi a 1,5 litri apă minerală, 33.340 pâini, 2.000 cutii conserve de carne, 22.000 cutii pate, carburanţi în alte 19 localităţi. Prefectul a mai spus că au fost înlocuite 50 posturi de transformare, astfel încât s-a realizat alimentarea parţială cu energie electrică a localităţii Ţibeni şi alimentarea provizorie a staţiei de alimentare cu apă a municipiului Rădăuţi. De asemenea, la solicitarea primariilor s-au organizat misiuni de evacuare a apei în 15 localităţi din judeţul Suceava Putna, Ţibeni, Horodnic de Jos, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Straja, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Dorneşti, Brodina, Ulma, Todireşti, Fălticeni, Liteni, Frumosu.
„Mai sunt doar 185 de persoane evacuate cazate la rude sau în locaţiile special amenajate pentru sinistraţi, celelalte s-au întors la locuinţe. Am dat o mare atenţie situaţiei de la Ulma, unde au fost transportaţi trei specialişti pentru realizarea unei reţele de comunicare cu această localitate, un medic de familie şi un asistent medical cu medicamente de primă necesitate pentru evaluarea stării de sănătate a populaţiei izolate şi luarea primelor măsuri medicale dacă situaţia o impune, alimente şi alte materiale”, a mai declarat Alexandru Băişanu.