marți, 29 iulie 2008

Suceava: Alunecări de teren în comuna Brodina


Suceava: Alunecări de teren în comuna Brodina (Imagine: Mediafax Foto)


Două case au fost distruse, după ce o alunecare de teren care se manifestă pe o suprafaţă foarte mare a antrenat porţiuni de pământ cu tot cu pădure şi ameninţă să obtureze albia râului Suceava, a declarat pentru MEDIAFAX subprefectul de Suceava Orest Onofrei

Potrivit sursei citate, fenomenul alunecării de teren s-a manifestat încă de luni pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, însă marţi suprafaţa "este mult mai mare".

Orest Onofrei a declarat că două case au fost "luate" de alunecarea de teren, iar porţiuni de pământ cu tot cu pădure au ajuns în albia râului Suceava, riscând să o obtureze.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat pentru MEDIAFAX că în zonă au fost trimişi hidrotehnicieni pentru a evalua situaţia şi a stabili măsurile care se impun.

Potrivit lui Flutur, la ora transmiterii acestei ştiri, localnicii din zona Brodina, afectată de alunecările de teren, au început să fie evacuaţi.

Comuna Brodina este situată în apropierea comunei Ulma, care este complet izolată de patru zile, din cauza inundaţiilor puternice, după ce apele revărsate ale Sucevei au distrus drumul care face legătura dintre cle două comune, pe o porţiune de şapte kilometri.