duminică, 14 septembrie 2008

Licitaţia pentru aparatul RMN va fi reluată la începutul lui octombrie

Aceasta întrucât spitalul a câştigat procesul cu Prima Medical, firma care a contestat prima licitaţie
Conducerea Spitalului Judeţean Suceava va relua în octombrie procedura de închiriere a unui spaţiu pentru amenajarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unui aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Aceasta întrucât spitalul a câştigat procesul intentat de SC Prima Medical SRL Bucureşti, nemaifiind acum niciun pericol de a fi blocată licitaţia, aşa cum s-a întâmplat cu la începutul verii.

Potrivit unui comunicat al spitalului, pe 6 octombrie vor fi deschise ofertele pentru închirierea spaţiului de 116,16 mp, aflat la etajul I al unităţii.

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava demarase licitaţia pentru aparatul RMN, dar aceasta a fost suspendată după ce Prima Medical Bucureşti a contestat caietul de sarcini la Consiliul Naţional de Rezolvare a Contestaţiilor. În contestaţia depusă, reprezentanţii Prima Medical s-au arătat nemulţumiţi de faptul că, printre criteriile de departajare a firmelor ofertante, impuse de organizatori, alături de preţul pentru chirie, s-a cerut îndeplinirea unor criterii legate de performanţa tehnică a aparatului şi de specialiştii care ar fi lucrat cu acesta. Contestaţia a fost respinsă printr-o decizie din 3 iulie 2008 a consiliului menţionat, dar firma a acţionat mai departe, atacând în instanţă decizia CNRC Bucureşti. Toate acestea au întârziat mult procedurile, la un moment dat conducerea spitalului îndoindu-se de faptul că va avea RMN în acest an. Mai ales că Prima Medical era decisă să câştige angajându-şi cea mai tare firmă de avocatură din Bucureşti. Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondată plângerea formulată de Prima Medical, hotărâre irevocabilă ce a fost pronunţată în şedinţa publică din 4 septembrie.

Rezonanţa magnetică nucleară este o metodă de investigare care oferă cea mai bogată şi completă informaţie. Potrivit specialiştilor, în RMN toate semnalele sunt interpretabile relativ uşor, fiind oferite mai multe informaţii, ceea ce conduce la stabilirea unui diagnostic mult mai exact ca prin alte metode.