miercuri, 22 aprilie 2009

Boc: Salariile mari vor fi îngheţate iar salariile mici vor creşte accelerat

Proiectul de lege privind salarizarea unică în sistemul bugetar va fi finalizat până la 30 iunie 2009, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc. De asemenea, el a anunţat că salariile mari vor fi îngheţate sau vor creşte foarte puţin, în timp ce, salariile mici vor avea o evoluţie accelerată.


Potrivit lui Boc, întregul proces de regularizare a salariilor se va încheia la trei ani de la data intrării în vigioare.

Salariile mari vor fi îngheţate sau vor creşte foarte puţin în timp ce salariile mici vor beneficia de o evoluţie accelerată pentru a se ajunge într-un final la un raport de 1 la 15 între salariul de bază minim pe economie şi salariul de bază maxim al personalului plătit din fonduri publice. Legea salarizării va intra în vigoare la 1 ianuarie 2010.

Guvernul a decis, miercuri, ca proiectul de lege să fie finalizat până la data de 30 iunie 2009. De asemenea, Emil Boc a mai anunţat că ponderea sporurilor şi câştigul salarial va fi de maxim 30%.

Guvernul s-a angajat la negocierile cu FMI să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice şi până la finele anului legea privind sistemul public de pensii, a anunţat recent ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

0 comentarii: