miercuri, 22 aprilie 2009

Renault va produce in Franta un motor diesel pe care intentionase initial sa-l fabrice in Romania

Renault a anuntat ca va produce la uzina din Cleon, Franta motorul diesel de 1,6 litri pe care initial intentiona sa-l fabrice la Pitesti sau in Spania, noteaza AFP. Productia motorului in Franta va prezerva 450 de locuri de munca, iar Renault, care a primit un ajutor de trei miliarde euro, a mentionat ca nu va inchide nicio uzina de asamblare din Franta in anii urmatori.

Renault spune ca va produce motorul de 1,6 litri dCi - conceput impreuna cu aliatul Nissan - la Cleon, decizie care va conserva 450 de locuri de munca, din cele 4.400 ale uzinei. Producatorul spune ca uzina Cleon ofera cel mai rentabil program pentru ca dispune de utilajele necesare iar investitia ar fi mai mica decat in alta parte.

Uzina va produce circa 200.000 de motoare pe an, iar proiectul a primit subventii de la colectivitatea locala si de la autoritati.

Renault a primit imprumuturi de trei miliarde euro in cadrul programului de salvare a industriei auto declansat de statul francez, insa conditia esentiala a fost sa nu fie inchise uzine din Franta.

In martie Renault a mutat din Slovenia, in Franta, o parte din productia de Clio, ca raspuns la cresterea cererii.

0 comentarii: