marți, 21 aprilie 2009

China nu o duce prea bine. O duce chiar foarte rău!

Banca Populara din R.P. Chineza a redus dobanda cheie cu 1.08 puncte procentuale, pana la nivelul de 5,58%, aceasta fiind cea mai mare reducere intr-o singura sedinta de la criza financiara care a lovit Asia in anul1997.


Masura a fost luata pe fondul deteriorarii rapide a mediului economic din China, care anunta pierderea catorva milioane de locuri de munca inaintea sarbatorilor de iarna.

Aceasta decizie vine la numai o zi dupa ce Banca Mondiala a estimat o crestere de doar7,5% pentru China in cursul anului viitor.

Acest nivel al cresterii economice poate parea unul foarte ridicat pentru standardele europene, insa el reprezinta cea mai mica rata de crestere inregistrata in China in ultimele doua decenii.

Prin prognoza Bancii Mondiale, China se apropie de nivelul de crestere economica de minim 7%, necesar pentru a crea suficiente locuri de munca pentru cei sase milioane de studenti care vor intra pe piata muncii in cursul anului 2009.

Banca Centrala Chineza a redus dobanda cheie pentru a patra oara in ultimele zece saptamani.

Mai mult, in ultima perioada au avut loc o serie de "rascoale" in sudul si centul Chinei, la care au participat angajati ai marilor companii afectate din plin de criza economica.

Sursa: Telegraph

0 comentarii: