marți, 21 aprilie 2009

Românii regretă că s-au grăbit să ia credite

Un sfert dintre români nu s-ar fi legat la cap cu credite dacă ar fi ştiut că vine criza economică. Concluzia aparţine unui studiu realizat de Aviva, de unde reiese că 25% dintre români ar fi contractat credite mai puţine sau de o valoare mai mică, dacă ar fi ştiut că va exista o criză economică, în timp ce aproape jumătate din populaţie, respectiv 49%, ar fi economisit mai mult.

Peste jumătate dintre români consideră că propria situaţie financiară actuală se datorează în totalitate deciziilor din urmă cu 1-2 ani.

Dacă ar putea schimba ceva, românii s-ar gândi la un plan de economii pentru a avea acces la o rezervă de bani în momente de criză economică.

“Dacă ar putea da timpul înapoi cu unul - doi ani, 54,63% dintre români ar fi început un plan de economii pentru a avea acces la o rezervă de bani în astfel de momente de criză economică internaţională”, se arată în acelaşi studiu.

Aviva a desfăşurat, luna aceasta, un studiu în toată ţara, iar rezultatele au demonstrat că majoritatea oamenilor ştiu ce ar trebui să facă în prezent pentru ca în viitor să aibă o situaţie materială mai bună, dar nu acţionează în concordanţă.

De exemplu, peste 65% dintre respondenţi cred că pentru a avea un venit decent la pensie trebuie să economisească constant sau să investească o sumă, chiar şi mică, dar numărul celor care acţionează în acest sens este foarte redus.

0 comentarii: