marți, 21 aprilie 2009

Criza sau nu, Rusia va construi o punte de legatura cu Estul

Rusia pare sa nu vada si nici sa auda estimarile apocaliptice puse pe seama crizei economice si, in timp ce majoritatea tarilor din Europa se lupta cu recesiunea, are planuri marete si costisitoare: vrea sa construiasca un pod catre Est.

Podul, in care vor intra peste trei kilometri de otel si cablu, va lega partea continentala de o insula de mici dimensiuni, unde nu locuiesc mai mult de cateva mii de oameni, informeaza The New York Times.

Asadar, Rusia pregateste Soci si Vladivostok pentru evenimente importante. Comparatia este, desigur, greu de "zguduit": Kremlinul isi construieste propriul pod catre Nicaieri. Si nici macar criza financiara nu poate ucide "boieria" Rusiei!

Guvernul rus are de gand sa cheltuiasca peste un miliard de dolari pe aceasta viitoare punte de legatura cu Estul, care va fi cel ma lung pod cu suspensie din lume si va permite afaceri de peste 6 miliarde de euro cu China si Coreea de Nord.

Proiectele au ca obiectiv sa transforme Vladivostok, la baza un sat de pescari care s-a dezvoltat intr-un important port rusesc la Oceanul Pacific, intr-un oras ferchezuit gata pentru forumul de Cooperarea Economica Asia Pacific, care va avea loc in 2012.

In ceea ce priveste Soci, oras devenit deja celebru in toata lumea daotorita notorietatii liderilor mondiali care l-au vizitat, trebuie sa fie pregatit pentru Jocurile Olimpice de iarna din 2014. Asadar, inca 6 miliarde de dolari de la bugetul de stat al Rusiei!

C-o fi adevarat, ca nu, desaga Rusiei pare fara fund sau este din alt film, departe de recesiune, deflatie, deficit bugetar, somaj si masuri anti-criza.

0 comentarii: