duminică, 15 iulie 2007

Casa de oaspeti a lui Ceausescu, scoasa la vinzare

Casa de oaspeti a lui Ceausescu, scoasa la vinzare


Angajaţii Regiei de Protocol Suceava vor fi disponibilizaţi şi vor primi salarii compensatorii aferente, deoarece RAPPS intenţionează să vândă tot ce este în patrimoniul

acestei instituţii.

Şeful Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, a anunţat, vineri, la Suceava, că spaţiile vor fi scoase la licitaţie în cel mult trei luni, şi speră ca până la sfârşitul anului întreg patrimoniul să aibă alţi stăpâni decât statul. Bolojan a declarat că în aproximativ o lună de zile va fi realizată evaluarea întregului patrimoniu şi nu poate estima valoarea acestuia în prezent.

Măsura de disponibilizare vizează circa 30 de angajaţi la Suceava, iar la nivel naţional jumătate dintre salariaţii RAPPS, aproximativ 1300. „Nu vom pune clauze viitorilor cumpărători prin care să punem beţe în roate iniţiativei”, a arătat şeful SGG, Ilie Bolojan, subliniind astfel că nu va fi luat în calcul impunerea ofertanţilor drept condiţie păstrarea salariaţilor după privatizare.

Vizată de acţiunea de „externalizare a patrimoniului Regiei”, a precizat Bolojan, este şi Casa de oaspeţi cu toate acareturile sale, dar modalitatea de vânzare va fi analizată cu autorităţile sucevene. „Totul se vinde ce este acolo, dar cu prefectul şi primarul Sucevei, vom analiza modul în care se va face vânzarea. Există posibilitatea ca să se vândă compact sau parcelat. Eu aş opta pentru parcelare”, a comentat Bolojan.

RAPPS intenţionează să menţină în patrimoniul său pentru Preşedinţie, Guvern, Senat, Camera Deputaţilor şi Curtea Constituţională obiectivele de la Sinaia, Predeal şi Palatul Neptun.

Şeful Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, a precizat că banii obţinuţi din vânzări vor lua calea Fondului Naţional de Dezvoltare, în proporţie de 75 la sută - pentru proiecte de infrastructură, autostrăzi, drumurilor naţionale şi drumurilor de centură, iar restul de 25 la sută v fi folosit de RAPPS pentru reabilitarea şi întreţinerea patrimoniului păstrat.

0 comentarii: