vineri, 24 august 2007

Trei morţi şi trei grav răniţi într-un accident la Milişăuţi

Trei morţi şi trei grav răniţi într-un accident la Milişăuţi

• trei persoane au murit şi alte trei au fost grav rănite într-un accident rutier produs la intrare în Milişăuţi • un bărbat din localitate, băut bine, a intrat cu maşina într-un microbuz cu numere de Constanţa • şoferul autoturismului şi pasagera de pe scaunul din dreapta au murit pe loc • o femeie de pe bancheta, care încă respira când a fost scoasă din maşină, a murit pe marginea şanţului, aşteptând în zadar o maşină a Salvării • două fete de pe bancheta din spate au fost duse în stare gravă la spital • şoferul autoutilitarei a "scăpat" cu un picior mutilat
Un tragic accident rutier s-a produs ieri, în jurul orei 14.00, în oraşul Milişăuţi. Un autoturism Mercedes şi o autoutilitară Iveco s-au izbit frontal în apropierea podului de la intrare în oraş. Un bărbat şi două femei şi-au pierdut viaţa şi două fete, de 14 şi 18 ani, se zbat între viaţă şi moarte. Un alt bărbat a rămas cu un picior mutilat. Accidentul s-a produs din cauza inconştienţei lui Virgil P., de 57 ani, din oraşul Milişăuţi. Deşi băuse bine, bărbatul s-a urcat la volanul maşinii în care se mai aflau patru persoane. Bărbatul tocmai îi vânduse Luminiţei Liliana Truşcă, din Târgu Jiu, o importantă cantitate de varză şi, împreună cu femeia, mergeau să cântărească marfa la cântarul din gară. În autoturismul Mercedes se mai aflau Georgeta Semeniuc, de 39 ani, din Milişăuţi, Cristina P., de 14 ani, din Milişăuţi, şi Laura A., de 18 ani, din Iaşi. Băut bine, Virgil P. gonea cu maşina pentru a ajunge mai repede în gară. La un moment dat, în apropiere de podul de la intrare în Milişăuţi, bărbatul a tras stânga de volan şi s-a izbit frontal într-o autotutilitară Iveco. Impactul a fost deosebit de puternic, şoferul autoturismului şi pasagera de pe scaunul din faţă au murit pe loc. Localnicii care au văzut tragedia au anunţat salvarea şi au sărit imediat pentru a-i scoate din maşină pe răniţi. Prima dată au fost scoase cele două fete şi femeia de pe bacheta din spate. Apoi a fost scoasă şi femeia de pe scaunul din faţă. Şoferul Mercedesului a fost prins între fiarele contorsionate ale maşinii şi a fost scos de echipajul de descarcerare. La cât de puternic a fost impactul, Cătălin M., şoferul autoutilitarei Iveco, se poate considera norocos că a scăpat doar cu un picior rupt.

• o femeie a fost lăsată să moară pe marginea drumului

În aproximativ 20 de minute la locul accidentului a ajuns o ambulanţă de la spitalul din Rădăuţi. Din spusele celor care au scos victimele din maşină, când a ajuns salvarea se pare că femeia de pe bancheta din spate încă respira. Cele două fete se aflau în stare gravă. Moscalu Gheorghe, un bărbat ce vindea varză la marginea drumului chiar în locul în care s-a produs accidentul, povesteşte că una din fete avea maxilarul rupt şi dinţii împrăştiaţi. Fetele erau pline de sânge şi abia au supravieţuit accidentului. Medicii le-au luat cu salvarea doar pe cele două fete şi au refuzat să o ia şi pe femeia în viaţă. Ei au motivat că oricum nu mai are nici o şansă şi că salvarea e plină. Daniel Lucian Constantin, prieten apropiat al femeii din judeţul Gorj, şi unul dintre cei ce au scos victimele din maşină, ne-a povestit cum femeia a fost lăsată să moară într-un şanţ de pe marginea drumului. "Era în stare gravă dar încă respira. A venit o ambulanţă de la Rădăuţi dar nu au vrut să o ia pentru că au zis că nu mai au loc în salvare. S-au dat zeci de telefoane după salvare şi a venit una singură care le-a luat doar pe fete. Medicii au zis că Luminiţa nu rezistă până la spital şi că oricum nu mai au loc în maşină", ne-a declarat Dorel Lucian Constantin. Bărbatul a fost nevoit să asiste neputincios la moartea unei prietene foarte bune, aşteptând în zadar să apară o salvare care să o ducă la un spital.
Victimele au fost duse la Spitalul Municipal Răduţi. La ora închiderii ediţiei, victimele se aflau încă în stare critică.

0 comentarii: