miercuri, 3 octombrie 2007

După divorţ, un bărbat şi-a ucis fosta nevastă



Ieri, la 9,42, sătenii din Fîntînele au anunţat la 112 că Leonte Carmen, de 34 de ani, zace în comă, într-o baltă de sînge, în casă. În cele din urmă, femeia a decedat.

La faţa locului s-a prezentat un echipaj operativ format din procuror criminalist, judiciarişti şi un medic legist. Acesta a stabilit că femeia a murit în urma mai multor lovituri de cuţit. Poliţiştii au întocmit un cerc restrîns de suspecţi, printre aceştia aflîndu-se şi ex–soţul femeii, Gabriel Grigore, de 38 de ani, cunoscut ca un individ extrem de agresiv, care, în ultima perioadă locuia în Suceava. Cîteva ore mai tîrziu, chiar în timpul în care echipajul operativ se afla la Fîntînele în plină anchetă, bărbatul s-a predat IPJ, recunoscînd că el a omorît-o pe fosta nevastă.

Femeia, care a fost plecată o perioadă de timp la muncă, în Italia, intentase proces de divorţ şi pentru încredinţarea copilului, o fetiţă de 8 ani. Mama ar fi dorit să plece din nou la muncă şi să-şi ia şi copilul cu ea. Alaltăieri, instanţa hotărîse desfiinţarea legăturii matrimoniale a celor doi şi încredinţarea mamei a minorei. Înnebunit de furie, bărbatul, care a vizitat-o ieri pe fosta nevastă, a dat frîu liber pornirilor de bestie (în trecut, nu se puţine ori, acestea lăsaseră urme adînci pe corpul şi în sufletul femeii) omorînd-o cu sînge rece pe mama copilului său. Au fost nu mai puţin de 10 lovituri de cuţit.

Care va rămîne al nimănui, tatăl riscînd ani grei de puşcărie. În momentul comiterii crimei, fetiţa era la şcoală. Anchetatorii iau în calcul mai ales premeditarea, caz în care bărbatul riscă închisoarea de la 15 la 25 de ani.

0 comentarii: