miercuri, 3 octombrie 2007

Suceava are şanse să scape de „putoarea” metilmercaptanului





Conducerea SC AMBRO SA, firmă care fabrică celuloză şi hârtie, a dat asigurări autorităţilor sucevene şi Comisariatului judeţean al Gărzii de Mediu că nu va relua procesul

de producţie decât după rezolvarea problemei disconfortului olfactiv provocat locuitorilor urbei reşedinţe de judeţ.

Potrivit ultimei adrese înaintate de Ambro către Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, respectiv cea din 25 septembrie, activităţile rămase în funcţiune sunt cele de prelucrare a maculaturii şi fabricarea hârtiei din acesteia, care nu generează emisii gazoase cu componenţă de hidrogen sulfurat.

Urmare a actului de control efectuat de comisarii judeţeni de mediu şi recomandărilor stabilite, cei de la fostul Combinat de celuloză şi hârtie spun că aplicarea măsurii privind incinerarea gazelor cu compus de sulf redus, respectiv metilmercaptan, din cuptorul de var, va conduce la emisii diminuate de gaze urât mirositoare.

„În cazul în care Consiliul de administraţie va hotărî reluarea activităţii kraft, pornirea instalaţiilor de fabricare a celulozei se va face doar în condiţiile realizării acestei măsuri”, se arată în adresă. Potrivit şefului Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, Ambro şi-a încetat producţia de hârtie kraft pe o perioadă nedeterminată.

0 comentarii: