vineri, 2 noiembrie 2007

Balul Bobocilor – „Călătorie prin Europa”

Colegiul Tehnic „Petru Muşat”



Balul Bobocilor organizat, miercuri seara, la Casa de Cultură, de Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, a avut ca temă o „Călătorie prin Europa”. Destinaţiile celor 7 perechi de boboci au fost România, Italia, Grecia, Anglia, Germania, Franţa şi Spania. Ideea prezentării bobocilor a fost una originală: fiecare pereche care şi-a ales destinaţia de vacanţă a prezentat în faţa publicului date generale despre ţara respectivă, obiectivele turistice, oameni importanţi.

O frumoasă lecţie de cultură generală, doar că nu s-a prea văzut dialogul dintre parteneri. Fiecare îşi spunea rolul (ca pe o poezie), dar nu reuşea să capteze atenţia publicului, destul de absent la aşa zisa „oră de geografie”.

Body – painting, folk, umor

Ca la orice bal, liceenii îşi cumpără un bilet (în acest an au scos din buzunar 25 de lei) pentru a urmări un program artistic captivant. Au avut parte de foarte mult dans, puţină muzică şi umor. Liceenii au putut urmări un moment artistic de body – painting, coregraf Loredana Sofian, muzică folk cu Grupul „Simbol”, condus de profesorul Valentin Ianos, umor cu Trupa „Zburliţii”, aplaudaţi îndelung de colegii din sală după ce au prezentat „un dialog între Sf. Petru şi doi cetăţeni plecaţi pe lumea ailaltă, ajunşi în Rai”.

Un moment bun din spectacol a fost şi prezentarea de modă, ţinute elegante de seară, purtate de elevi din clasele a XII- a. Chiar dacă adolescenţii nu ascultă folclor, nu dansează muzică populară în mod frecvent (la show-urile pe care le organizează), totuşi, când este invitată o formaţie de muzică populară într-un spectacol, spiritul românesc parcă se trezeşte la viaţă. Aşa s-a întâmplat şi la Balul de la „Petru Muşat”.

Dansul sportiv, aplaudat îndelung

Grupul „Glas Dornean” (solişti instrumentişti şi solişti vocali) au reuşit să ridice o parte din public în picioare, unii prinzându-se în hore, alţii aplaudând pe ritmuri moldoveneşti. Pentru ca juriul, al cărui preşedinte a fost directorul Colegiului „Petru Muşat”, profesoara Maria Teodoreanu, să poată alege bobocii „din fruntea” balului, aceştia au fost supuşi la trei probe de dans (vals, rock, sincron).

Spectatorii au apreciat şi evoluţia reuşită (dans clasic şi modern) a Trupei „Hands Up” din Fălticeni, dar şi momentul muzical cu Trupa „Autentic”.

Finalul spectacolului a fost dominat tot de dans: dans modern, ţigănesc, unguresc, dar şi dans sportiv. Trei perechi de copii, campioni naţionali la dans sportiv, coordonaţi de coregraful Dorin Mârnea, au adunat aplauze la scenă deschisă: graţie, pricepere, costume ca pe marile scene de concurs şi foarte multă muncă.

Alex, în concert la Suceava

Invitatul special al liceenilor de la „Petru Muşat” a fost Alex, alături de DJ şi patru dansatori foarte pricepuţi. Pentru aproape jumătate de oră, publicul a fost cuprins de vraja unei voci bune, de muzica hip-hop, combinată cu pop şi R&B, interpretată live. S-a dansat, s-a cântat, lumea s-a simţit bine. Nu au fost bis-uri.

Alex a cântat la Suceava câteva piese de pe primul său album „YAMASHA”, piese care, după cum a spus chiar Alex: „mă descoperă în faţa publicului... Aşa sunt eu... Am încercat să pun pe note gânduri, sentimente trăiri”.

Pentru YAMASHA, Alex a colaborat cu Smiley, Marius Moga, Connect- R, Mattteo, Don Baxter, Byga de la CIA, adică cu mare parte din prietenii săi.


Pe scurt:

  • Miss Boboc 2007 a fost aleasă Andreea Tiron, din clasa a IX –a E, iar Mister Boboc este Ionuţ Titiene (clasa a IX –a C). Toţi ceilalţi participanţi la concursul de frumuseţe au primit câte un premiu. Din acest motiv, s-a creat o „nebunie” la decernarea premiilor şi a diplomelor. Concurentul de pe locul al III-lea a primit banderola celui de pe locul I, iar la îndemnul publicului schimbarea „locurilor” s-a făcut live, pe scenă.
  • Miss şi Mister au fost numiţi chiar la sfârşitul premierii, după ce toţi ceilalţi 12 concurenţi au primit câte un titlu de popularitate, pentru dans, spontaneitate sau premiile I, II sau III.
  • Prezentatorii balului au fost destul de stângaci, dar perseverenţi... Oftau, uşuraţi că au mai prezentat un moment din spectacol, sau îşi muşcau buzele atunci când se bâlbâiau niţel.
  • Bobocii au fost anunţaţi că vor trebui să treacă şi prin proba rock, dar de fapt era vorba de muzică dance. Poate doar fustele de blugi ale boboacelor, puţin franjurate, scurte, trase peste colanţi negri, aduceau a ceva ţinute rock.

0 comentarii: