vineri, 2 noiembrie 2007

Ministrul Cristian Adomniţei a promis sprijin conducerii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava


Ministrul Cristian Adomniţei a vizitat astăzi, 1 noiembrie 2007, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Ministrul a solicitat firmei constructoare urgentarea lucrărilor pentru Corpului E al universităţii, proiectat să găzduiască săli de cursuri şi laboratoare.

„Lucrările trebuiau finalizate înainte de 1 octombrie, astfel încât cursurile să fi început deja acolo. Sunt foarte dezamăgit de modul în care se lucrează acolo şi fac un apel pentru urgentarea construcţiei”, a declarat Cristian Adomniţei. Ministrul Educaţiei a adăugat că, deşi MECT a alocat banii necesari finalizării lucrărilor - 96 de miliarde de lei numai în 2007- acestea sunt foarte întârziate.

Pe de altă parte, Cristian Adomniţei a promis conducerii universităţii atribuirea terenului necesar construirii Laboratorului pentru Securitatea Alimentelor din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară. „Vom atribui universităţii 1680 de mp de teren pentru construirea laboratorului, atât de necesar facultăţii. Laboratorul pentru Securitatea Alimentelor va putea fi utilizat şi de universitate, dar şi de către reprezentaţii Autorităţii Sanitar Veterinare”, a mai spus Cristian Adomniţei. Ministrul Educaţiei a adăugat ca va sprijini toate demersurile universităţii sucevene pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele desfăşurate în beneficiul studenţilor.

0 comentarii: