vineri, 2 noiembrie 2007

Primul loc pe lista PNL testează electoratul sucevean

Primul loc pe lista PNL testează electoratul sucevean


Ocupanta primului loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, Renate Weber, s-a aflat joi în judeţul Suceava ( vezi foto ) pentru a-şi promova proiectele pe care intenţionează să le susţină în Parlamentul European. Programul vizitei sale în judeţ a cuprins două întâlniri cu membrii şi simpatizanţii PNL din Suceava şi Rădăuţi, ambele evenimente bucurându-se de o participare extrem de numeroasă din partea celor care susţin această formaţiune politică. Însoţită de preşedintele PNL Suceava, Ion Lungu, de ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, de preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, Angela Zarojanu, eurocandidatul sucevean Aurel Burciu, dar şi de alţi lideri locali ai liberalilor, Renate Weber, a prezentat primele trei proiecte prioritare pe care le are de îndeplinit în calitate de membru al Parlamentului European, respectiv „Uniunea Europeană – un spaţiu al libertăţii de mişcare a persoanelor şi al siguranţei individuale”, „Dezvoltarea rurală – condiţia esenţială a modernizării României” şi „Un mediu sănătos – condiţia dezvoltării durabile a României”. „Am venit aici la Suceava pentru a vă transmite ceea ce ne dorim noi să facem în calitate de europarlamentari, proiectele pe care vrem să le avem astfel încât să venim în sprijinul românilor. Şi vreau să vă spun că sunt extrem de bucuroasă că sunt acum în judeţul Suceava, deoarece am rădăcini aici în Bucovina, părinţii mei fiind din zona Rădăuţi. Şi mai mult, primul meu an de stagiatură în profesia de avocat l-am făcut în acest municipiu”, a ţinut să precizeze Renate Weber în faţa sucevenilor veniţi la aceste întâlniri.

Nu merg în Parlamentul European să mă reprezint pe mine, ci pe dumneavoastră”

Prezentă în rândul sucevenilor, Renate Weber le-a transmis acestora că principalul ei obiectiv pe care îl va avea în calitate de membru al Parlamentului European va fi de a reprezenta populaţia României, iar proiectele sale fac referire şi prezintă soluţii la o serie de probleme cu care aceasta se confruntă. „Eu nu merg în Parlamentul European să mă reprezint pe mine, ci pe dumneavoastră. Iar de câte ori voi apăsa pe un buton pentru a vota pentru un anumit proiect, voi fi conştientă că decizia mea va avea influenţe directe asupra dumneavoastră”, a subliniat Renate Weber la întâlnirea cu membrii PNL şi simpatizanţii acestui partid de la Casa de Cultură din Suceava.

În acest context ea a precizat că în ceea ce o priveşte va avea trei priorităţi pe care le va susţine în calitate de europarlamentar. Pentru început, Weber a făcut referire la proiectul „Uniunea Europeană – un spaţiu al libertăţii de mişcare a persoanelor şi al siguranţei individuale”. Ea a explicat că prin acest proiect susţine libertatea de mişcare a forţei de muncă pe teritoriul Uniunii Europene. „Cred în libertatea fiecărei persoane de a se stabili, de a învăţa şi de a munci acolo unde se simte mai bine. Din acest motiv voi susţine o legislaţie europeană fermă care să asigure protecţia drepturilor celor care, deşi se află şi muncesc legal pe teritoriul unui stat membru, sunt trataţi şi ţinuţi de angajatorii lor într-o stare de semi-sclavie. Simpla sancţionare a acestora de către guvernele respective nu este suficientă, fiind necesara o intervenţie mai energică şi mai fermă la nivelul întregii Uniuni”, a explicat Renate Weber.

Renate Weber a declarat că va susţine alocarea de fonduri europene pentru dezvoltarea rurală

Candidatul PNL a adăugat că în calitatea sa de europarlamentar va susţine menţinerea pe viitor a fondurilor alocate României pentru dezvoltare rurală. Renate Weber a spus că acţiunile pentru dezvoltarea satelor româneşti şi a agricultorilor nu trebuie să vizeze doar acordarea de subvenţii, ci şi promovarea şi finanţarea unor proiecte pentru dezvoltare rurală. „Vreau ca ţăranii români să devină fermieri comparabili cu cei din alte state membre ale Uniunii. Cred că România, recent intrată în Uniunea Europeană, având o populaţie rurală de 47% din totalul populaţiei, şi circa 37% din forţa de muncă în agricultură, are nevoie de tipul de finanţare de care au beneficiat celelalte ţări înainte. Indiferent că vor continua subvenţiile sau că plăţile directe le vor lua locul, rostul acestora va fi, într-o prima etapă, acela de a ajuta la transformarea ţăranilor agricultori români în fermieri adevăraţi”, a declarat Renate Weber. Ea a subliniat faptul că va susţine alocarea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii, a serviciilor din mediul rural, pentru asigurarea unor condiţii de trai decente prin investiţii în reţelele de apă curentă, electricitate sau canalizare. La toate acestea, susţine candidatul PNL se adaugă şi promovarea unor proiecte pentru creşterea calităţii asistentei medicale şi educaţiei. „Mai mult, cred în păstrarea tradiţiilor rurale, alături de folosirea pe scară largă a tehnologiilor moderne. De asemenea, cultura populară, de la cântece, la dansuri, trebuie păstrată în paralel cu asigurarea accesului locuitorilor din zonele rurale la informaţii culturale sau ştiinţifice prin folosirea tehnologiei secolului în care trăim”, mai spune Weber. Nu în ultimul rând, ea a precizat că în Parlamentul European va milita şi pentru luarea unor măsuri care să vizeze protecţia mediului în România. „Nu putem fi egoişti faţă de generaţiile care vor urma şi să distrugem ceea ce avem”, a subliniat Renate Weber, care a adăugat că personal se va opune realizării proiectului de la Roşia Montană.

Renate Weber a înmânat carnetele de membru PNL tinerilor care s-au înscris în acest partid

Prezentă la sediul PNL Suceava, Renate Weber a participat la un moment festiv prilejuit de primirea în acest partid a mai multor tineri suceveni. Evenimentul a avut loc în prezenţa membrilor Biroului Municipal Suceava a PNL, şi a preşedintelui Angela Zarojanu, cei care au aprobat înscrierea în partid a peste 40 de noi membri. „Mă bucur să fiu prezentă aici, ţinând cont că şi eu, sunt membră a PNL de doar o lună. Sunt încântată că văd atât de mulţi tineri că se înscriu în PNL, singurul partid din care aş fi putut să fac parte. Şi asta pentru că PNL e partidul cu valorile în care am crezut în permanenţă”, a subliniat Renate Weber în faţa noilor membri ai PNL Suceava.

Weber a apreciat investiţiile realizate la universitatea suceveană

Profitând de prezenţa sa în judeţul Suceava, Renate Weber a efectuat o vizită şi la Universitatea „Ştefan cel Mare”, subliniind faptul că aceasta nu a avut caracter electoral. Cadru universitar şi avocat specializat în apărarea drepturilor omului, Renate Weber, a apreciat în special investiţiile făcute pentru modernizarea universităţii sucevene. „Îmi aduc aminte, din perioada în care am locuit în judeţul Suceava că aici era un Institut Pedagogic, care acum a devenit o instituţie de învăţământ superior de forţă”, a spus Renate Weber, care a vizitat o parte o parte din sălile de curs de la facultăţile de Ştiinţe Economice şi Inginerie Electrică, pentru ca în final să ia masa alături de studenţi în cantina universităţii.

0 comentarii: