vineri, 2 noiembrie 2007

Universitatea Suceava trebuie „să se dezvolte cât mai puternic şi în cât mai scurt timp”


Invatamant



Ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei Ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei a declarat joi, la Universitatea „Ştefan cel Mare”, că săptămâna viitoare, pe ordinea de zi a Guvernului va fi prezentat un proiect de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de minister, referitor la atribuirea unei suprafeţe de peste 1600 de mp universităţii, teren pe care se va construi Laboratorul de securitate alimentară. Pentru acest obiectiv universitatea suceveană are deja fonduri europene de 3 milioane de euro. „MEC va sprijini cu tot ce va mai fi nevoie, eu, personal, mai rămân dator către universitate cu obiectivul numit Observatorul Astronomic pe care vrem să-l trecem în patrimoniul universităţii şi, evident, să începem proiectarea şi construcţia noului campus, lucrul care pe mine mă bucură cel mai mult pentru că universitatea este motorul dezvoltării regionale. Într-o regiune în care universitatea merge bine există absolvenţi, există forţă de muncă calificată, deci dezvoltare. De aceea este imperios necesar ca Universitatea Suceava să se dezvolte cât mai puternic şi în cât mai scurt timp”, a declarat ministrul Adomniţei.

Acesta a vizitat joi şi câteva locuri din universitate – laboratoare, amfiteatre, noul auditorium „Joseph Schmidt” şi expoziţia itinerantă George Cotos. Ministrul Educaţiei a mai spus că, în prezent, „Universitatea Suceava arată foarte bine”, dar a adăugat că nu este mulţumit de ritmul unor lucrări: „Sunt trist că lucrările la corpul E nu au continuat în ritmul pe care ni l-am fi dorit. La ora aceasta Universitatea Suceava este, cred, cel mai bun client al acelei firme de construcţii, pentru faptul că avem toţi banii, dar nu avem motive să-i dăm firmei pentru că aceasta nu şi-a terminat treaba. Termenul de 1 octombrie, care părea foarte realizabil la prima mea vizită, din primăvară, a fost depăşit şi nici la 1 ianuarie 2008 nu cred că se va realiza. Până la urmă, sper, pentru binele universităţii, al oraşului, că această firmă îşi va termina treaba şi noi vom avem şi motive să-i dăm toţi banii, ca să poată studenţii şi profesorii să intre în corpul E”.

Ministrul Adomniţei a mai spus că, din păcate, firmei nu i se pot aplica penalizări fiindcă nu ar avea de pierdut din asta decât universitatea.

0 comentarii: