vineri, 22 februarie 2008

200 milioane USD pentru modernizarea sistemelor centralizate de incalzire


Guvernul a elaborat o noua hotarare prin care se prevede alocarea anuala de la bugetul de stat, echivalentul in lei a 200 milioane USD, in intervalul 2008-2015 pentru modernizarea sistemelor centralizate de incalzire, a declarat Ilie Stefan, director general al Directiei pentru Comunitati Locale, Zone Asistate, Ajutor de Stat si Parteneriat cu Structurile Administrative.

"Banii vor fi obtinuti atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale (50% din fonduri). Daca, pana acum, am investit in diminuarea pierderilor, acum vom actiona pentru modernizarea surselor", a spus el.
Ilie Stefan a mentionat ca hotararea in cauza prevede incurajarea energiilor alternative, deja folosite cu succes in Oradea, Vatra Dornei sau Targoviste, obtinute prin prelucrarea rumegusului si a altor deseuri din lemn, precum si a culturilor de porumb sau soia. De asemenea, el a precizat ca, in intervalul 2005-2007, Guvernul a investit in sistemele centralizate de incalzire echivalentul in lei a peste cinci sute de milioane dolari, fapt ce a condus la diminuarea pierderilor de agent termen de la 45% la 22%, la nivel national.

0 comentarii: