vineri, 22 februarie 2008

PROGNOZA METEO

Astăzi vremea va fi mai caldă decât ieri. Cerul va fi variabil în sudul ţării şi temporar noros în rest. Mai ales după-amiaza şi seara, va ploua local în regiunile nordice şi pe arii restrânse în vest şi centru. La munte vor fi din nou precipitaţii mixte, iar vântul va continua să sufle mai tare pe creste. Maximele vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Oltenia.

În Banat şi în sudul Crişanei, vremea va fi frumoasă şi caldă. Soarele va străluci întreaga zi şi temperatura va urca până la 12-13 grade.

Timp destul de bun va fi şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar maximele vor ajunge la 10 grade la Cluj Napoca, 11 la Sibiu şi 8 în Braşov. În schimb, în nordul Transilvaniei, în Maramureş şi în nordul Crişanei vor fi şi ploi. Dar şi aici va fi cald, cu maxime de 9-10 grade.

În sudul ţării, astăzi va fi o zi perfectă de primăvară. Pe cer vor fi doar câţiva nori de decor, iar soarele ne va zâmbi cu generozitate. În Oltenia, se vor atinge cele mai ridicate temperaturi: 16 grade la Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu şi 15 la Craiova. În Muntenia, vor fi 13 grade la Giurgiu, 14 la Slobozia şi 12 la Călăraşi şi Buzău.

În Dobrogea, tot vreme frumoasă de primăvară, cu 11-12 grade la amiază, valori cu aproape 10 grade mai mari decât mediile climatologice. Soarele este prezent şi aici toată ziua.

În Moldova, maximele depăşesc şi cu 12 grade normalele acestei perioade. 14 grade vor fi la Focşani şi Bacău, 11 la Iaşi şi 12 la Suceava şi Botoşani. Pe parcursul zilei, soarele va împărţi cerul cu câţiva norii inofensivi, care nu aduc precipitaţii.

În capitală avem un grad cu plus în centru. Temperatura va creşte rapid, pentru că soarele va fi generos. Vântul abia va adia, aşa că maxima va ajunge pe la 13 grade, valoare ce se atinge, de regulă, după jumătatea lunii martie.

La munte, cerul se va înnora trecător şi vor fi precipitaţii mixte, pe arii restrânse, mai ales în masivele din nordul ţării. Vântul va fi mai puternic în zona înaltă. Temperatura va continua să crescă uşor. La amiază vor fi 3 grade la Păltiniş, Semenic şi la Sinaia, 5 la Predeal şi 6 la Stâna de Vale. Doar pe Vârful Toaca din masivul Ceahlău maxima rămâne sub pragul de îngheţ. Minus 2 grade vor fi aici.

Mâine, precipitaţiile se înmulţesc şi vântul se intensifică peste 35 de km/h. Se aşteaptă ploaie, lapoviţă şi ninsoare, local în Carpaţii Orientali şi pe arii restrânse în rest. Temperatura se va menţine la valori ridicate.

Duminică, aspectul vremii se îmbunătăţeşte. Cerul va fi variabil şi vor cădea precipitaţii slabe doar în nordul Orientalilor. Vântul se mai domoleşte, dar tot mai sunt posibile unele intensificări trecătoare.

0 comentarii: