marți, 19 februarie 2008

Bătaie între fete, la Şcoala Profesională nr. 5 din Suceava



O elevă de la Şcoala Profesională nr. 5 din Suceava a fost internată în spital după ce a fost agresată de o colegă, în incinta unităţii de învăţământ. Incidentul s-a produs într-o pauză şi a intrat în atenţia direcţiunii.

Alina S., în vârstă de 16 ani, din comuna Pătrăuţi, este elevă în clasa a IX-a la Şcoala Profesională nr. 5 din Suceava. Ea a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă la finele săptămânii trecute, la câteva zile după o altercaţie cu o altă elevă, cu leziuni craniene şi abdominale.

Diriginta nu a fost anunţată de incident

„Marţi, eram într-o pauză, iar o colegă de şcoală a căzut pe scări şi s-a lovit. M-a acuzat pe mine că am împins-o şi m-a luat la bătaie. Mi-a tras un genunchi în burtă, mi-a dat două palme şi m-a lovit cu capul în zona feţei”, susţine fata.

Alina S. spune că nu a comunicat cele petrecute dirigintei, dar că imediat după acest incident s-a prezentat la cabinetul şcolar. Eleva, care pe perioada cursurilor locuieşte în Suceava la o mătuşă, spune că după agresiunea la care a fost supusă a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar vineri a venit la spital.

Medicii din secţia Chirurgie Infantilă care au preluat-o declară că Alina S. a suferit un traumatism cranio-cerebral minor, un hematom la ochiul stâng şi o contuzie abdominală, dar starea sa de sănătate este bună.

Incidentul de săptămâna trecută în urma căruia o elevă de la Şcoala Profesională nr. 5 a ajuns la spital este anchetat de conducerea unităţii de învăţământ. Cel puţin aşa susţine directorul Mugurel Monacu, care a declarat ieri că are cunoştinţă de un caz de agresiune în rândul elevelor, însă nu poate oferi detalii întrucât este plecat de câteva zile din localitate.

„Ştiu despre un incident soldat cu internarea unei fete, nu i-am reţinut numele, dar nu vă pot da acum nici o relaţie. S-a declanşat o anchetă, dar nu cunosc rezultatul fiindcă de vineri sunt la Bucureşti, într-o delegaţie. Discutăm miercuri, când mă întorc”, a spus directorul Şcolii Profesionale nr. 5 din Suceava.

0 comentarii: