joi, 28 februarie 2008

Cinema City deschide la Suceava zece săli de cinema ultramoderne



Din toamna acestui an, sucevenii vor avea la dispoziţie nu unul, ci zece cinematografe moderne, pe sistem multiplex, în care vor rula cele mai noi filme lansate la nivel internaţional.

Cinema City, unul din cei mai mari operatori de profil din Europa, a semnat contractul pentru deschiderea celor zece săli de cinema în cadrul Iulius Mall Suceava, continuând astfel parteneriatul început toamna trecută, prin deschiderea primelor săli de cinema în cadrul Iulius Mall Iaşi şi Iulius Mall Timişoara, încă zece săli de cinema urmând să fie deschise în Iulius Mall Cluj.

Cele zece săli de cinema din Iulius Mall Suceava vor avea o capacitate totală de 1150 locuri, ocupând astfel 50% din spaţiul disponibil. Pe lângă Cinema City, o mare parte din spaţiul disponibil din Iulius Mall Suceava a fost închiriat de hypermarketul Auchan, care va ocupa 10.500 de metri pătraţi, precum şi de Bricostore, care va deschide un magazin de 9500 metri pătraţi.

Două cinematografe falimentare

"Contractul semnat între Iulius Mall Suceava şi Cinema City însemnă o nouă şansă pentru spectatorii dintr-un oraş în care există un singur cinematograf din vechea reţea de stat, şi acesta aflat într-o stare de funcţionare nu tocmai fericită. Pentru prima dată, sucevenii vor avea cele mai moderne săli şi vor putea beneficia de premiere cinematografice în acelaşi timp cu locuitorii din oraşele mai mari", au declarat reprezentanţii companiei Cinema City.

Decizia Cinema City Romania, parte a Cinema City International, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrală si de Est, este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în Suceava, unde au existat două cinematografe, lipsa de interes a publicului a dus la închiderea unuia dintre ele.

Cinematograful Burdujeni a fost transformat pentru o vreme în depozit de materiale, apoi a fost adăpost pentru vagabonzi, pentru ca acum să se încerce transformarea sa în sediu de Primărie pentru cel mai mare cartier al Sucevei.

În acelaşi timp, singurul cinematograf rămas – Cinema Modern, e mai tot timpul pustiu, vizionarea filmelor fiind o adevărată aventură, din cauza frigului, a umezelii şi mucegaiului care a pătruns în pereţii acestuia.

Kidsland, patinoar, sală de fitness şi sport pub, la Iulius Mall

Iulius Mall Suceava, cel de-al patrulea mall din reţeaua Iulius Group, va fi deschis în toamna acestui an. Acesta va avea o suprafaţă totală construită de 132.000 metri pătraţi, din care suprafaţa închiriabilă este de 45.000 metri pătraţi.

Odată cu deschiderea Iulius Mall, Suceava va avea încă un patinoar şi un sport pub. Facilităţile de divertisment din mall vor fi completate de o sală de bowling şi biliard, o sală de fitness ultramodernă şi un spaţiu special dedicat copiilor, Kidsland.

Prin această investiţie, de 100 milioane euro, Iulius Group va deveni unul dintre cei mai importanţi investitori din judeţul Suceava.

Traficul anual estimat este de 7 milioane de vizitatori, vânzările urmând să atingă 70 milioane euro pe an, inaugurarea mall-ului fiind estimată pentru sfârşitul anului 2008.

0 comentarii: