joi, 28 februarie 2008

Dosarul lui IPS Pimen, întocmit de CNSAS, va deveni public - 14:57

În cazul IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, dosarul întocmit de Colegiul Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii, în baza caruia s-a dat verdictul de politie politica, va deveni public, transmite corespondentul AMOS News.

În baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului 1/2008 privind asigurarea continuitatii unor activitati a CNSAS, coroborata cu regulamentul de ordine interioara al instantelor, presa va avea acces la toate dosarele care vizeaza interesul public.

Intrucat Legea de functionare a CNSAS a fost abrogata fara norme tranzitorii, OUG 1/2008 prevede ca toate dosarele întocmite de aceasta institutie se vor judeca la sectiile de contencios administrativ, în sedinte publice. In consecinta, dosarul remis de CNSAS catre Curtea de Apel Suceava nu va mai fi secret si nu se va mai judeca în sala de consiliu, ca pâna acum.

Drept urmare, la termenul urmator, din 21 martie, sedinta programata la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Suceava va fi una obisnuita. CNSAS a stabilit, la finele anului trecut, ca ÎPS Pimen a facut politie politica. Înaltul prelat a colaborat atât cu Securitatea cât si cu Directia de Informatii Externe, sub numele conspirative de „Petru” si „Sidorovici”.

0 comentarii: