joi, 28 februarie 2008

Ioana s-a sinucis cu lichid de spălat parbrizul



Examenul toxicologic efectuat în urma sinucidereii Ioanei C., elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir din Suceava, a confirmat ipoteza medicilor legişti: adolescenta s-a sinucis bând lichid de spălat parbrizul.

Cantitativ, se pare că adolescenta a înghiţit aproximativ un litru din toxica substanţă, în două zile consecutiv. În organism i s-a descoperit alcool metilic şi alcool etilic, acesta din urmă în concentraţie de 1,35 la mie.

Ioana a fost găsită în casă de mama ei, în după-amiaza zilei de 8 februarie a.c., într-o stare vizibilă de rău. Deşi a dus-o imediat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, eforturile medicilor nu au mai putut-o salva. La câteva ore de la internare, puţin după miezul nopţii, ea a trecut la cele veşnice.

Deşi nu a lăsat nici o scrisoare prin care să-şi explice gestul, colegii şi prietenii spun că aceasta a fost soluţia găsită de ea pentru a scăpa de sub autoritatea excesivă a tatălui şi pentru a-l pedepsi că nu-i acorda mai multă libertate.

Reamintim că în urmă cu trei ani Ioana a reclamat pedepsele corporale aplicate de tatăl ei la Direcţia pentru Protecţia Copilului, instituţie care s-a rezumat la a o chema pe fată împreună cu tatăl şi mama ei la o şedinţă de împăcare, cu angajamente că bătăile nu se vor mai repeta. Ulterior, deoarece nu au mai fost reclamaţii, Protecţia Copilului nu a mai verificat dacă angajamentele sunt şi respectate.

0 comentarii: