luni, 18 februarie 2008

Echipele de la Universitatea au sanse mari sa prinda barajul


Fetele pregatite de Ileana Berdila nu au cedat presiunilor si au obtinut o victorie clara prin care si-au consolidat pozitia a doua din clasament. Voleibalistii de la CSU se mentin in fotoliul de lider si dupa jocul de la Suceava.

Cel mai interesant meci al etapei din divizia A2 s-a disputat sambata in sala "Florin Balais" si a adus fata in fata echipele feminine CSU Galati si ProVolei Botosani. Oaspetele, care au dat dovada de mult tupeu in declaratii si atitudine, au fost repede trezite la realitate de o echipa galateana aflata in zi de gratie.

Venite la Galati cu ganduri mari si insotite de principalul sustinator, senatorul Catalin Buhaianu, care degeaba s-a agitat ca pestele pe uscat, botosanencele au fost mai stapane pe sine in primul set cand au condus cu 23-20, parand ca vor reusi sa si-l adjudece. Time-out-ul solicitat de Ileana Berdila le-a dat insa planurile peste cap, galatencele au renascut din propria cenusa, iar experienta Nelei Apostu si-a spus cuvantul, aceasta reusind trei puncte capitale in economia partidei.

Scapate din aceasta situatie dificila, voleibalistele de la CSU au zburdat pur si simplu in continuare, nelasand nicio sansa infumuratelor adversare. Cu un serviciu foarte bun si avand-o pe Irina Enciu in postura de lansatoare de torpile, trupa pregatita de Ileana Berdila a obtinut o victorie zdrobitoare, care o aduce foarte aproape de turneul de baraj.

Rezultat final: CSU Galati - ProVolei Botosani 3-0 (23, 16, 17). Echipa galateana a evoluat in formula: Aurelia Costea, Daniela Boguta (Valentina Albinet), Elena Girip-Ivan, Irina Enciu, Nela Apostu, Alexandra Irimia (Georgiana Matei).

La finalul partidei, starile de spirit in cele doua tabere au fost diferite: pe de o parte in tabara galateana a fost o fireasca stare de bucurie in timp ce in tabara adversa si-a facut loc resemnarea. O atitudine putin neobisnuita a avut la final tanara jucatoare de la CSU Alexandra Irimia, care a izbucnit in plans, fiind suparata un pic deoarece a fost schimbata la un moment dat. Fiind la inceput de drum, ne permitem sa-i dam un sfat: trebuie sa se pregateasca in continuare cat mai bine, talent are Slava Domnului si cu siguranta va avea o cariera stralucita.

Liderul s-a distrat

Formatia masculina a CSU a evoluat la Suceava in compania celor de la CSMU LPS Suceava. Desi nu au fortat decat atat cat a fost nevoie, galatenii au reusit sa incheie rapid socotelile si sa bifeze inca o victorie.

"Nu am avut niciun fel de probleme in acest joc. Ultimul set a fost ceva mai disputat pentru ca am facut doua modificari in formula de baza", ne-a declarat antrenorul Valerica Juganaru. CSU a aliniat formatia: Calota, Todasca, Lazar, Grigore, Chicu, Palade, Racuciu - libero. Au mai evoluat: Ganea, Petrache. Rezultat final: CSMU LPS Suceava - CSU Galati 0-3 (-13, -11, -22).

Dupa aceasta runda situatia in clasamentul Seriei Est se prezinta astfel: baietii se situeaza in continuare pe primul loc in timp ce fetele si-au consolidat pozitia a doua. Etapa viitoare, ambele echipe galatene vor evolua in deplasare: fetele la Tulcea, iar baietii la NiroGuard Bucuresti.

0 comentarii: