luni, 18 februarie 2008

Un poliţist a tras şase focuri de armă pentru a scăpa de bătaie



Un agent din cadrul Serviciului Poliţiei de Transporturi Suceava a fost nevoit să tragă nu mai puţin de şase focuri de armă pentru a scăpa din mâinile a doi indivizi beţi şi puşi pe harţă. Un bărbat care a sărit în apărarea poliţistului a fost snopit şi el în bătaie de cei doi agresori, imobilizaţi în cele din urmă de o patrulă a Jandarmeriei.

Toată povestea s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi (13/14 februarie a.c.), pe peronul staţiei CFR Dolhasca.

În acea noapte, în jurul orei 1:30, agentul Bogdan Păiuş se afla în sediul postului de poliţie al gării, când a auzit doi indivizi făcând scandal şi înjurând pe peron.

Când a ieşit să vadă ce se întâmplă, scandalagiii au continuat să vocifereze, motiv pentru care poliţistul le-a cerut documentele de identitate. În acel moment, însă, unul dintre cei doi indivizi l-a lovit pe agentul Bogdan Păiuş cu pumnul în zona capului. Poliţistul a scos un spray iritant lacrimogen şi a dat mai multe jeturi în direcţia celor doi. Fără efect, însă, întrucât agresorii au tăbărât asupra agentului de poliţie, l-au trântit la pământ şi au început să-l lovească cu pumnii şi cu picioarele şi să-i rupă uniforma.

Poliţistul a fost salvat de un bărbat din Siliştea, care avea drum prin zona gării şi i-a văzut pe cei doi lovindu-l pe agent cu pumnii şi picioarele. Scandalagii l-au lăsat pe poliţist şi s-au năpustit asupra bărbatului care intervenise, luându-l şi pe acesta la bătaie. Între timp, agentul Bogdan Păiuş a luat bastonul din sediul postului de poliţie şi a încercat să-i îndepărteze pe agresori, însă fără prea mult succes.

Glonţ după glonţ

Retras între linii şi văzând că nu are altă soluţie, agentul Păiuş a tras nu mai puţin de şase focuri de armă în aer, pentru a-i îndepărta pe scandalagii.

Împuşcăturile au atras atenţia unui echipaj al Jandarmeriei, care a ajuns imediat la faţa locului şi i-a imobilizat pe cei doi agresori.

Aceştia din urmă au fost identificaţi în persoana fraţilor Gheorghiţă (recidivist) şi Costel Pelin, în vârstă de 39, respectiv 28 de ani, din Dolhasca. Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru ultraj şi vătămare corporală, urmând a da cu subsemnatul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Deşi a primit mai multe lovituri, agentul Bogdan Păiuş a scăpat fără nici o leziune, medicii legişti apreciind că poliţistul nu are nevoie de nici o zi de îngrijire medicală.

În schimb, cealaltă victimă s-a ales cu mai multe leziuni la nivelul feţei.

Procurorii fălticeneni au decis ca fraţii Pelin să fie cercetaţi în stare de libertate.

Şeful PT a vrut să nu se afle despre incident

Din motive numai de el ştiute, şeful Poliţiei Transporturi Suceava a încercat să facă tot posibilul ca acest incident să nu ajungă la cunoştinţa opiniei publice.

Contactat telefonic vineri seară, şeful Serviciului Poliţiei Transporturi Suceava, subcomisarul Florin Catană, ne-a declarat că nu ştie foarte multe despre evenimentul în cauză şi ne-a rugat să revenim cu un telefon sâmbătă dimineaţă. Ziua următoare, însă, la telefonul subcomisarului a răspuns o voce de femeie care ne-a spus că „domnul Catană e plecat din localitate şi şi-a lăsat telefonul acasă”. Ieri, nu ne-a mai răspuns nimeni la telefon.

Din cele declarate de mai mulţi lucrători din cadrul Poliţiei Transporturi Suceava, incidentul de la Dolhasca nu s-ar fi produs dacă agentul Bogdan Păiuş nu ar fi fost singur de serviciu în acea noapte.

De altfel, la mai toate posturile de poliţie ale principalelor staţii CFR din judeţ lucrează pe tură un singur agent, care poate cădea oricând victimă unor incidente similare celui de la Dolhasca.


Crimă pe peron

Spre sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, tot pe peronul unei gări, de data aceasta la Liteni, la câţiva metri de sediul postului de poliţie Transporturi Feroviare, un tânăr din localitate (Vasilică Mănescu, 26 de ani) a fost omorât în bătaie de trei consăteni, Ştefan Chihaia (35 de ani), Ionuţ Cornea (19 ani) şi Petrică Cornea (17 ani). Când poliţiştii au intervenit era deja prea târziu pentru victimă, aceasta decedând în drum spre spital.

0 comentarii: