vineri, 15 februarie 2008

Mîrza şi-a stabilit priorităţile pentru 2008

Mîrza şi-a stabilit priorităţile pentru 2008


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a anunţat priorităţile instituţiei pe care o conduce pentru anul 2008. Mîrza a precizat că pe primul loc se află atragerea surselor de finanţare pentru realizarea celor 34 de proiecte pe care Consiliul Judeţean le are pregătite în vederea modernizării drumurilor judeţene.

„Vrem să ducem la îndeplinire acest obiectiv de mare prioritate pentru judeţul Suceava şi în special pentru turismul din această zonă”, a subliniat şeful administraţiei judeţene sucevene. El a adăugat că o altă prioritate a CJ Suceava este finalizarea lucrărilor de modernizare a parcărilor din apropierea a 12 mănăstiri din judeţ, până în vara acestui an. Mîrza a precizat că deşi termenul de finalizare a acestor investiţii este toamna anului 2008, este posibil ca firma care realizează lucrările să le finalizeze până la mijlocul anului. „Vrem ca până în vara acestui an să terminăm lucrările, astfel încât turiştii care vor vizita aceste mănăstiri să beneficieze de condiţii moderne în incinta acestor parcări”, a spus Gavril Mîrza, care a precizat că investiţiile la parcări presupun, printre altele, realizarea de grupuri sanitare, dotate cu apă curentă, boilere pentru apă caldă şi uscătoare pentru mâini. Aceste investiţii vor fi efectuate la mănăstirile Bogdan Vodă Rădăuţi, Dragomirna, Mănăstirea Humorului, Sfântul Ioan cel Nou, Probota, Slatina, Slătioara, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ, Pătrăuţi şi Râşca.

Preşedintele Consiliului Judeţean vrea să finalizeze proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai spus că o prioritate a instituţiei pe care o conduce va fi şi finalizarea proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, care presupune reabilitarea introducerea gazului metan în 60 de localităţi sucevene şi reabilitarea sistemului de producere, transport şi distribuţie a agentului termic în principalele localităţi urbane. Mîrza a precizat că în momentul de faţă lucrările de termoficare sunt finalizate în proporţie de 85-95%, iar în ceea ce priveşte investiţiile în extinderea reţelei de gaz metan, acestea urmează să fie transferată firmei Transgaz. „Intenţionăm ca până la sfârşitul acestui an să finalizăm acest proiect, atât în ceea ce priveşte reabilitarea reţelelor de termoficare, cât şi transferul investiţiilor în reţelele de gaz metan. Oricum, vreau să precizez că în ceea ce priveşte lucrările de termoficare, noile reţele şi centrale construite funcţionează deja în localităţile unde au fost realizate”, a mai declarat Mîrza.

În clădirea CMJ Suceava va fi amenajat un muzeu de artă

Gavril Mîrza a adăugat că printre investiţiile ce vor fi începute în cursul acestui an se numără şi amenajarea unui muzeu de artă în actuala clădire a Centrului Militar Judeţean Suceava. El a spus că investiţia va fi realizată într-un interval de doi ani, pentru început fiind alocată suma de 40 de miliarde de lei vechi.

De asemenea, preşedintele CJ Suceava a spus că în anul 2008 această instituţie va aloca fonduri şi pentru reabilitarea drumurilor Zvoriştea – Siret, Mitocu Dragomirnei – Adâncata, Panaci – Bilbor şi Moldoviţa – Argel. La aceste lucrări de infrastructură se vor adăuga şi cele realizate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră, care vor viza modernizarea traseelor Moldova Suliţa – Izvoarele Sucevei – graniţa cu Ucraina, Ulma – Nisipitu şi Muşeniţa Vicşani.

Nu în ultimul rând, Gavril Mîrza a mai declarat că pe lista de investiţii a Consiliului Judeţean Suceava este inclusă şi începerea lucrărilor la Centrul Social de la Păltinoasa.

0 comentarii: