vineri, 15 februarie 2008

Prefectura Suceava monitorizeaza autorizatiile de constructie pe spatiile verzi


"Prefectura va monitoriza toate situatiile in care au fost eliberate autorizatii de constructie pe suprafetele de teren cu destinatie de spatii verzi", a declarat prefectul de Suceava, Orest Onofrei.

In cazul in care vor fi constatate abateri, va fi sesizat Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Prefectul a spus ca, in maxim trei ani, primariile sucevene vor fi obligate sa aloce fonduri si sa amenajeze noi spatii verzi, dar si sa le protejeze pe cele actuale. Orest Onofrei a afirmat ca, pana in 2010, fiecare primarie din judet are obligatia sa asigure minimum 20 de metri patrati de spatiu verde pe locuitor, in caz contrar urmand sa fie aplicate sanctiuni contraventionale.
Totodata, el a atras atentia primarilor ca pana in 2013 trebuie sa asigure cel putin 26 de metri patrati de spatiu verde pentru fiecare locuitor. Pentru nerespectarea acestor obligatii, legislatia in vigoare prevede sanctiuni cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei pentru persoanele fizice si 30.000 si 60.000 de lei pentru persoanele juridice.
De asemenea, prefectul a precizat ca, potrivit noilor prevederi legale, este interzisa schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, reducerea suprafetei acestora sau stramutarea lor, indiferent de regimul juridic al acestora.

0 comentarii: