duminică, 6 aprilie 2008

Buget respins la CSM „Rarăul”

Câmpulung Moldovenesc



Proiectul de buget al CSM „Rarăul” Câmpulung Moldovenesc nu a reuşit să treacă de votul consilierilor locali.

Conducerii clubului i-a lipsit un singur vot pentru adoptarea bugetului şi a avut de înfruntat reproşuri dure despre modul de întocmire a proiectului de buget.

Potrivit consilierului local Cătălin Dunea Polesciuc, în formula solicitată de conducerea clubului „ doar 14% ajung la sportivi şi pentru sport, restul se dă pe tot felul de alte cheltuieli”.

Consilierul Dunea ne-a explicat că el consideră criticabile prevederile bugetare pentru cumpărarea a 1.000 de CD-uri, 100 de bibliorafturi, plus numeroase dosare şi topuri de hârtie de toate felurile şi chiar „19 milioane de lei vechi pentru a repara un calculator, când se pot cumpăra cu banii ăştia 2 bucăţi calculatoare noi”.

Revoltat, consilierul câmpulungean a mai ţinut să reamintească şi faptul că nu este prima oară când banii publici alocaţi clubului sunt aruncaţi pe materiale inutile sau care nu se folosesc. Dunea a precizat că 250 de saci cu ciment cumpăraţi anterior, al căror termen de valabilitate expira în 6 luni, nu au fost ridicaţi de la vânzător şi folosiţi nici după doi ani.

Încercările conducerii clubului de a explica necesitatea alocării unor sume mai mari pentru ca activitatea instituţiei să fie organizată mai bine şi pentru a se face reparaţii la baza sportivă nu au reuşit să fie însă convingătoare pentru consilieri şi bugetul a fost respins la vot.