duminică, 6 aprilie 2008

Suceava: Simpozion internaţional destinat managerilor de şcoli din Uniunea Europeană



Luni, 7 aprilie, începând cu ora 9.30, la Şcoala Creştină Filadelfia din municipiu va avea loc Simpozionul Internaţional cu tema „Profesorul, factorul-cheie in educatie”, transmite corespondentul AMOS News.


Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Suceava şi Asociaţia ABA-DEL-TIN, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Casa Corpului Didactic „George Tofan”. 298 de profesori din ţară şi din străinătate s-au inscris la acest simpozion cu un numar de 186 de lucrari pe teme de management educational, publicate deja în două volume, prin Editura "George Tofan" Suceava.

Manifestarea de luni se inscrie in programul unei vizite de studiu Socrates – Arion, pentru cadrele cu funcţii de conducere în învăţământul preuniversitar din ţările Uniunii Europene. Vizita de studiu se va derula în judeţul Suceava în perioada 6-11 aprilie. Vor participa 10 profesori din 5 ţări ale Uniunii Europene, respectiv Franţa, Spania, Italia, Belgia şi Olanda. Participanţii la vizita Arion vor prezenta la Simpozionul Internaţional aspecte legate de sistemele educaţionale din ţările pe care le reprezintă, precum şi cele 186 de lucrări deja publicate la editura suceveana.