duminică, 6 aprilie 2008

Virtual promovaţi


Cetatea Suceava a facut vineri un nou pas inainte pe drumul spre matineu. Intr-o partida contand pentru etapa a XXV-a din liga a III-a, elevii lui Marian Pana au trecut pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de formatia Otelul II Galati. Dupa un sfert de ora, in care ambele echipe s-au angrenat intr-un joc de tatonare, gazdele aveau sa-si treaca in cont prima ocazie a meciului prin Tomaz, sutul brazileanului trecand putin peste transversala. Jumatatea reprizei intai consemneaza alte trei sanse de a marca pentru suceveni, dar executiile lui Colban, Homneac si Celpan nu-si gasesc tinta. Minutul 39 aduce o sansa imensa in dreptul lui Homneac, pentru ca la faza imediat urmatoare Nicolau sa reuseasca deschiderea scorului cu o lovitura de cap din centru careului. Prima parte se incheie cu ocazia lui Tomaz, atacantul sucevenilor luandu-l insa la tinta pe portarul advers. Cetatea iese decisa de la vestiare si Celpan incearca poarta aparata de Bors cu o executie spectaculoasa din afara careului. Galatenii au prima ocazie a meciului abia in minutul 65, dar Rohetki este pe faza la reluarea din apropiere a lui Marus. Soarta intalnirii avea sa fie transata cu un sfert de ora inante de final, cand acelasi Celpan executa perfect o lovitura libera de la marginea suprafetei de pedeapsa si risipeste emotiile printre putinii spectatori care au infruntat ploaia de pe Areni. Ultima oportunitate de a marca apartine tot gazdelor, dar Racovita scoate in extremis mingea trimisa de Apetri. Dupa etapa de ieri, Cetatea s-a distantat la 16 puncte in fruntea clasamentului, urmand ca marti sa se deplaseaze in Copou, pentru confruntarea cu Politehnica II Iasi.
Cetatea Suceava: Rohetki– Homneac, Ungureanu, Nicolau, Leuciuc– Stanescu, Onciu, Celpan, Cojenel– Tomaz, Colban. Antrenor: Marian Pana. Au mai intrat: Caragea, Apetri, Breniuc si Moldovan.
Otelul II Galati: Bors – Cucu, Aghache, Ripa, Racovita – Ciurca, Andrisca, Scwartz, Tudosa, Oprea - Gingina. Antrenor: Vivi Stamate. Au mai intrat: Ciurea, Marus si Ganea.