duminică, 6 aprilie 2008

Reacţia ASP cu privire la apa din Burdujeni


„Referitor la afirmatiile facute de domnul Ovidiu in conferinta de presa Dontu organizata joi, 03/04/2008, cu referire la calitatea apei distribuite locuitorilor cartierului Burdujeni, dorim sa facem urmatoarele precizari :

1. Rezultatele analizelor de laborator mentionate in cele doua buletine de analiza chimica eliberate de laboratorul ASP Suceava sunt nerelevante din cauza ca recoltarea probelor nu a fost facuta de personal specializat din cadrul ASP Suceava.

2. Rezultatele analizelor efectuate in acelasi laborator pentru probele recoltate din reteaua de distributie din cartierul Burdujeni , de catre personalul de specialitate al ASP Suceava in aceeasi zi, de 02/04/2008, au relevat faptul ca probele analizate se incadreaza in prevederile Legii 458/2002 si ale Legii 311/2004.

3. Parametrul conductivitate nu este un parametru de potabilitate a apei, ci unul orientativ care caracterizeaza mineralizarea unei surse de apa si indica cu o oarecare probabilitate provenienta apei din retea.

4. Indicatorii de potabilitate a apei sunt : amoniacul, nitritii si oxidabilitatea. Toti acesti parametri se incadreaza in limitele Legii 458/2002 si ale Legii 311/2004.

5. Comparativ cu saptamana anterioara s-a constatat o scadere a oxidabilitatii apei , ceea ce indica o imbunatatire a calitatii apei distribuite in cartierul Burdujeni.

6. Concluziile trase de catre Domnul Ovidiu Dontu sunt subiective si nerelevante si arunca o lumina nefavorabila asupra activitatii ASP Suceava si ACET Suceava care colaboreaza in mod cat se poate eficient in scopul asigurarii unei calitati corespunzatoare a apei potabile distribuite populatiei Judetului Suceava .


7. Personal imi exprim dezaprobarea cu privire la modul trunchiat si subiectiv de prezentare a unor rezultate de laborator nerelevante si mai ales de concursul oferit de un functionar public cu functie de conducere din institutia noastra care si-a depasit atributiile mentionate in fisa postului.

Director executiv

Odette Nicolae