marți, 15 iulie 2008

Ardere necontrolate a deseurilor in Suceava

Comisarii de mediu suceveni vor efectua in perioada imediat urmatoare verificari la societatea Test Prima, ce administreaza groapa de gunoi a municipiului Suceava, dupa ce pe platforma de deseuri s-au inregistrat mai multe incendii, a declarat, luni, directorul Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Constantin Harasim.

Acesta a precizat ca Test Prima si administratia locala au obligatia de a dispune masuri ferme pentru prevenirea arderilor necontrolate ce provoaca poluarea aerului si afecteaza mediul de viata din zonele limitrofe si ca nu accepta ca toate criticile pe aceasta tema sa vizeze institutia pe care o coordoneaza.

Test Prima a fost sanctionata in repetate randuri de comisarii de mediu, cu avertisment sau cu amenzi cuprinse intre 20.000 si 100.000 de lei, pentru ca deseurile de pe platforma de gunoi a municipiului sunt eliminate fara a fi asigurate masurile de protectie a sanatatii populatiei si a mediului.

Totodata, CGJM Suceava a facut si o plangere penala impotriva administratorului gropii de gunoi a Sucevei, litigiul fiind in curs de solutionare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, sustine, la randul lui, ca a atentionat administratorul gropii de gunoi sa asigure paza platformei, dar situatia a ramas neschimbata. De aceea, va analiza situatia si impreuna cu reprezentantii de la mediu spera sa gaseasca o solutie, inclusiv schimbarea administratorului.