marți, 15 iulie 2008

La Suceava, este propus Programul guvernamental „Cornul şi mărul”

Consilierul judeţean social-democrat Roman Stecyk a cerut, în şedinţa ordinară a deliberativului judeţean, înlocuirea produselor lactate din programul guvernamental „Cornul şi laptele”. Stecyk şi-a susţinut iniţiativa prin aceea că laptele nu prea este agreat de copii şi, de aceea, ar trebui substituit cu fructe.

Alesul PSD spune că respectiva stare de saţietate a intervenit mai ales în zona montană, care ocupă două treimi din suprafaţa judeţului şi în care „laptele se dă şi la mâţe”. „Ar trebui să încercăm înlocuirea cu fructe a laptelui, pe care, de regulă, copiii îl au şi acasă. Să fie cornul şi mărul sau cornul şi strugurele sau orice altceva”, a pus în vedere Roman Stecyk.

Conducătorul şedinţei, preşedintele executivului judeţean, Gheorghe Flutur, i-a explicat autorului iniţiativei că a reţinut sugestia şi că va trebui de văzut ce prevede legislaţia în domeniu. Totodată, Flutur a arătat că este necesar ca problematica să fie aprofundată prin discuţii cu reprezentanţii părinţilor şi Inspectora-tului Şcolar Judeţean. „O să vedem care este cea mai eficientă soluţie”, a spus preşedintele CJ.