marți, 15 iulie 2008

Suceava: Festivalul-concurs de muzică folk "La Suceava, în Cetate", la prima ediţie



Cu ocazia aniversării a 620 de ani de la atestarea documentară a Cetăţii Sucevei (10.02.1388) şi a orasului Suceava (18.08.1388), Consiliul Judeţean Suceava organizează, prin intermediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi al Complexului Muzeal al Bucovinei, prima ediţie a Festivalului – concurs de muzică folk „La Suceava, in Cetate”, transmite corespondentul AMOS News.

Acest festival-concurs de adresează tinerilor cu calităţi compozistice şi interpretative , cu vârste de până în 35 ani. Participarea poate să fie individuală sau în grupuri de până la cinci persoane.

Cererea de înscriere se poate trimite până la data de 15.06. 2008, pe adresa de e-mail : culturatraditional@suceava.astral.ro.
Concurenţii care şi-au adjudecat premii la alte festivaluri-concurs de muzică folk vor fi admişi fără preselecţie. Debutanţii şi concurenţii fără palmares vor participa la o preselecţie, în ziua de 14 august 2008, organizată, sub formă de spectacol cu public, pe scena în aer liber a Muzeului Satului Bucovinean din Suceava. Neparticiparea la preselecţie va echivala cu o retragere din concurs.

Fiecare concurent va participa în concurs cu două piese, compoziţii proprii sau prelucrări. În mod facultativ, dar cu intenţia organizatorilor de a realiza, în viitor, un album cu cântece dedicate Bucovinei, concurenţii pot participa în concurs şi cu o a treia piesă, dedicată acestei străvechi provincii româneşti. „La cererea concurenţilor, formulată prin adresa e –mail comunicată, le putem expedia o antologie de versuri scrise de poeţi bucovineni, „Bucovina în poezie”. Cea mai frumoasă piesă dedicată Bucovinei va beneficia de un premiu special -Premiul Bucovina, acordat de organizatori”, a precizat Ion Drăguşanul, iniţiator şi coordonator al proiectului.

Juriul primei ediţii a festivalului-concurs „La Suceava, în Cetate” va fi alcătuit din personalităţi de marcă ale muzicii româneşti, care vor susţine câte un recital, cu ocazia galei Laureaţilor, precum şi din foste şi actuale glorii bucovinene ale muzicii tinere - Mihaela Popescu, fratii Cornel Angelescu si Doina Boghian, Carmen Agoutin, iar preşedintele juriului va fi Victor Socaciu.

Piesele prezentate în concurs pot fi folosite de organizatori, fără alte obligaţii financiare, în activitatea culturală a instituţiilor respective.
Organizatorii vor asigura următoarele premii: Marele Premiu – 1.200 lei, Premiul Bucovinei – 1.000 lei, Premiul I - 1.000 lei, Premiul II - 800 lei, Premiul III – 500 lei.
Toţi concurenţii vor primi diplome de participare, care se vor înmâna la Gala Laureaţilor, sâmbătă noapte 16/17.08.2008, când va avea loc şi Festivalul Medieval.