marți, 15 iulie 2008

Bilantul Avocatului Poporului pe trimestrul al doilea



Avocatul Poporului a formulat peste 600 de puncte de vedere privind exceptiile de neconstitutionalitate si a realizat zece anchete in trimestrul al doilea al acestui an.

Potrivit unui comunicat al insitutiei, Avocatul Poporului a formulat, in perioada aprilie-iunie, la cererea Curtii Constitutionale, 603 de puncte la vedere privind exceptiile de neconstitutionalitate, informeaza Newsin.

Totodata, institutia a facut zece anchete, desfasurate la nivelul primariilor din Bucuresti, Brasov si Constanta, la Casa Locala de Pensii din Sectoarele 1 si 6 din Capitala si la Casa Judeteana de Pensii din Mures, dar si la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Vaslui sau la Comisia Judeteana din judetul Dolj.

Anchetele au urmarit diverse subiecte, printre care dreptul la un nivel de trai decent, dreptul la petitionare, dreptul la proprietate privata, dreptul la protectie a persoanelor cu handicap sau protectia speciala a copiilor si tinerilor.

In acelasi timp, au fost emise si doua recomandari, una dintre ele fiind adresata primarului din Constanta si o alta edilului din Eforie, se mai arata in comunicatul citat.

Pe de alta parte, in perioada mentionata, Avocatul Poporului a mai acordat 4.412 audiente, dintre care 944 la sediul central si 3468 la birourile teritoriale.

De asemenea, au fost solutionate 1981 de petitii, dintre care 979 de birourile teritoriale din Alba Iulia, Bacau, Brasov, Constanta, Suceava, Targu-Mures, Cluj, Craiova, Iasi, Galati, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Timisoara, in timp ce restul de 1002 petitii au fost solutionate la sediul central.