marți, 15 iulie 2008

Olărean şi Vataman, cu cuţitele pe masă

Război în Primărie



Primarul şi viceprimarul din Rădăuţi se află deja în război, deşi mandatul celor doi a început abia de câteva săptămâni.

Lăsat fără atribuţii şi luat peste picior de către Aurel Olărean, viceprimarul Dorin Vataman nu a rămas dator şi a răspuns. Replica a venit pe linie de partid, sub forma unui comunicat de presă remis de Biroul Municipal al organizaţiei PNŢCD Rădăuţi, acolo unde Dorin Vataman deţine funcţie de preşedinte.

Starea conflictuală dintre primar şi viceprimar s-a aprins şi mai tare după ce Olărean a insinuat că Vataman nu are atribuţii pentru că „îşi face somnul de frumuseţe de la ora 12.00”.

Dorin Vataman consideră că în afara „glumelor nesărate” făcute de Olărean, „atitudinea duşmănoasă a primarului în raport cu viceprimarul are cel puţin două motive. Este vorba de refuzul viceprimarului de a alia în consiliul local formaţiunea politică al cărei lider local este, PNŢCD-ul, cu PD-L-ul şi de refuzul de a acorda sprijin primarului în acţiunea acestuia de a obţine pentru formaţiunea politică din care face parte conducerea comisiei de urbanism a consiliului local”.

Practic, Vataman consideră că a intrat în dizgraţia primarului municipiului Rădăuţi pentru că a refuzat să-i facă jocurile prin care urmăreşte să conducă oraşul în mod discreţionar.

Viceprimarul din Rădăuţi a explicat că nu exclude chiar posibilitatea de a demisiona din funcţie, în condiţiile unei opoziţii făţişe şi dusă până la limita legii şi bunului simţ de către Aurel Olărean.

Primarul Olărean a refuzat să comenteze declaraţiile lui Dorin Vataman.

Redăm mai jos comunicatul remis de PNŢCD Rădăuţi:

Precizări la unele afirmaţii ale domnului primar Aurel Olărean

Domnul primar, în prima sa conferinţă de presă ţinută în calitatea oficială pe care o deţine, a făcut afirmaţii care l-au vizat şi pe viceprimarul municipiului Rădăuţi, domnul Dorin Vataman. Trecem peste tonul ironic, persiflant şi peste glumele nesărate ale domnului primar. Modul în care alege să se adreseze cetăţenilor pe care-i reprezintă îl priveşte exclusiv.

Referirea la viceprimarul municipiului a fost nedreaptă şi inacceptabilă. La data şi ora conferinţei de presă, domnul viceprimar Dorin Vataman nu primise încă de la domnul primar atribuţiile de serviciu pe care, conform legii, acesta i le stabileşte. Totuşi, om echilibrat şi conştiincios, specialist cu mare vechime în construcţii şi urbanism, domnul Vataman a dus la îndeplinire toate dispoziţiile primarului, unele date intenţionat cu scopul degradării autorităţii sale în cadrul instituţiei în care lucrează.

Atitudinea duşmănoasă a primarului în raport cu viceprimarul are cel puţin două motive. Este vorba de refuzul viceprimarului de a alia în consiliul local formaţiunea politică al cărei lider local este, PNŢCD-ul, cu PD-L-ul şi de refuzul de a acorda sprijin primarului în acţiunea acestuia de a obţine pentru formaţiunea politică din care face parte conducerea comisiei de urbanism a consiliului local.

Precizăm încă odată că, în împrejurările actuale, PNŢCD acţionează pentru existenţa unui echilibru de putere în administraţia publică locală şi nu va acorda sprijinul său nici unei formaţiuni politice care ar dori să-şi impună singură forţa în Consiliul Local al Municipiului Rădăuţi. Nu vom tolera nimănui apucături dictatoriale şi vom milita pentru eliminarea din administraţia publică rădăuţeană a comportamentului abuziv şi intimidant, a grobianismului şi arbitrariului.

Biroul municipal al organizaţiei PNŢCD Rădăuţi